Фільм Таро 2024

Київ і МКФ "Молодість" представлять в Каннах


Новини: Київ і МКФ

 На кіноринку 69-го Каннського кінофестивалю розпочав роботу УКРАЇНСЬКИЙ ПАВІЛЬЙОН, який під номером 103, працюватиме з 11 по 20 травня. Організаторами павільйону є Державне агентство України з питань кіно та Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість". Діяльність Українського павільйону в Каннах можлива завдяки партнерам і спонсорам: ПАТ "УКРПЛАСТИК" та "Міжнародні авіалінії України". Павільйон є найважливішим офіційним представленням України в Каннах, оскільки цього року українських фільмів у конкурсних програмах Каннського кінофестивалю немає. Цей майданчик на кіноринку Каннського кінофестивалю є можливістю представлення українського кіно світові, своєрідна візитівка українського кінематографу. У павільйоні представлений каталог «Українські фільми 2015-2016», виданий спеціально до 69-го Каннського міжнародного кінофестивалю, де зібрана інформація про найновіші українські кінороботи – готові й ті, що перебувають на стадії виробництва.  Павільйон оформлений постерами фільмів: «Жива» режисер Тарас Химич; «Чорнобиль. Зона майбутнього», який представить автор проекту Максим Микитась; «Гетьман» режисер Віктор Веретенников та ін.   Українські короткометражні фільми покажуть у секції Short Film Corner, а низка повнометражних стрічок на кіноринку, власне на кіноринку відбудутьсяпокази фільмів: «Гніздо горлиці» реж. Т. Ткаченко; «Моя бабуся Фані Каплан» реж. О. Дем’яненко; «Тепер я буду любити тебе» реж. Р. Ширман; «Гетьман» реж. В. Ямбурський (автор сценарію та продюсер Віктор Веретенников) і 3D-анімації «Микита Кожум’яка» реж. М. Депоян. Short Film Corner і кіноринок – не є програмами фестивалю, і фільми, що демонструються тут, не змагаються за нагороди. Однак це дає змогу українським режисерам і продюсерам показати свої роботи в рамках Каннського фестивалю та налагодити міжнародні зв'язки.
13 травня відбудеться урочистий прийом з нагоди представлення українського кіно в рамках 69-го Каннського МКФ, за участі українських та іноземних представників кіноіндустрії й преси. Організатори заходу: КМКФ «Молодість» і ПАТ «Укрпластик». 14 травня в Українському павільйоні заступник Київського міського Голови Олексій Рєзніков презентуватиме Київ в рамках проекту «Все починається в Києві». Заступник мера Олексій Рєзніков підкреслив: «Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» є однією з візитівок столиці України і в цьому році фестиваль відбудеться якісно новому рівні». 

Алексей Першко 11 травня 2016


Avatar
Ім'я:
15 травня 2024

популярні новини


Тизер-трейлер «Мегаполіса» Тизер-трейлер «Мегаполіса»

Фільм-мрія великого режисера Френсіса Форда Копполи.

15 травня 2024 138
Бокс-офіс США. Мавпи перемогли Бокс-офіс США. Мавпи перемогли

«Королівство планети мавп» з легкістю очолило прокат.

13 травня 2024 336
Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха» Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха»

Кожен заслуговує на щасливий кінець.

23 квітня 2024 1054
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 870
Спецподія від Київського тижня критики відбудеться в Амстердамі Спецподія від Київського тижня критики відбудеться в Амстердамі

Кіно про українські 90-ті та концерт до 100-річчя Сергія Параджанова.

11 травня 2024 294