Фільм Таро 2024

«Мільйонер” отримав все


Новини: «Мільйонер” отримав все

На церемонії BAFTA
Фільм британця Денні Бойла “Мільйонер з нетрів” отримав 7 головних нагород на церемонії вручення призів Британської кіноакадемії BAFTA, включаючи призи за кращий фільм та кращу режисуру. Таким чином, фільм є головним фаворитом оскарівських перегонів, вже отримавши головні нагороди від гільдій режисерів Америки, сценаристів Америки, акторів Америки та від іноземної преси Голівуда (“Золотий глобус”). Головний супротивник “Мільйонера з нетрів” - Загадковий випадок Бенджаміна Баттона” - що він мав ту ж кількість нагород, задовольнився лише 3 статуетками.
Кращою акторкою визнано Кейт Уінслет за роль в “Читачі” Стівена Долдрі, а кращим актором — Міккі Рурка за “Рестлера” Даррена Аронофськи.
Окрім двох головних призів “Мільйонер з нетрів” отримав також призи в категоріях “кращий адаптований сценарій! (Саймон Бофуа), “монтаж” (Кріс Дікінс), “музика” (А.Р. Рахман), “операторська робота” (Ентоні Дод Мантл) та “звук”.
Хіта Леджера посмертно визнано кращим актором другого плану (Джокер в “Темному лицарі” Крістофера Нолана). Пенелопа Крус (“Віккі Крістіна Барселона”) отримала аналогічну жіночу нагороду.
Фільм француза Філіпа Клоделя “Я так давно люблю тебе” визнано кращим фільмом іноземною мовою.
Кращою анімаційною стрічкою названо “Уолл-І”, а Мартін МакДонаф отримав приз за кращий оригінальний сценарій до власного фільму “Залягти на дно в Брюгге”.
Отримавши по декілька номінацій “Підміна” (8), “Фрост проти Ніксона” (6), “Мілк” (4) та “Життя зпочатку” (4) не отримали жодної нагороди.

Алексей Першко 9 лютого 2009


Avatar
Ім'я:
15 травня 2024

популярні новини


Тизер-трейлер «Мегаполіса» Тизер-трейлер «Мегаполіса»

Фільм-мрія великого режисера Френсіса Форда Копполи.

15 травня 2024 135
Бокс-офіс США. Мавпи перемогли Бокс-офіс США. Мавпи перемогли

«Королівство планети мавп» з легкістю очолило прокат.

13 травня 2024 335
Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха» Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха»

Кожен заслуговує на щасливий кінець.

23 квітня 2024 1052
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 868
Спецподія від Київського тижня критики відбудеться в Амстердамі Спецподія від Київського тижня критики відбудеться в Амстердамі

Кіно про українські 90-ті та концерт до 100-річчя Сергія Параджанова.

11 травня 2024 293