Фільм Ґарфілд у кіно 2024

«Молодість»-45: перший робочий день


Новини:  «Молодість»-45: перший робочий день
З ранку 25 жовтня розпочалися робочі будні ювілейної «Молодості» - стартували змагання за приз кращого студентського фільму. А головною подією першого робочого дня фестивалю варто вважати українську прем’єру нової стрічки Сергія Лозниці «Подія», яку він представить глядачам о 19:00 у Синій залі кінотеатру «Київ».
Сергій Лозниця повертається на «Молодість», де в 2010 році його перший повнометражний ігровий фільм «Щастя моє» виборов головну нагороду фестивалю - Скіфського оленя.
Цього разу режисер представить документальний фільм «Подія», присвячений серпню 1991 року – Путчу та реакції демократичної частини суспільства на нього. Тоді спроба консервативного крила комуністичної партії здійснити державний переворот закінчилась фактичним кінцем Радянського Союзу - над Кремлем замайорів російський триколор.
Лозниця показує те, що відбувалось в ті дні у Ленінграді: багатотисячні громадянські протести на Дворцовій площі, обличчя та емоції революції. Змонтовану з чорно-білих плівок Ленінградської кіностудії архівних фільмів «Подію» показували у вересні на Венеційському кінофестивалі та в жовтні на МКФ у Торонто.
На подібних престижних форумах фільми Лозниці представлені вже не вперше. «Майдан» був серед спеціальних подій Каннського фестивалю 2014 року, у 2010-му фільм «Щастя моє» був включений у конкурсну програму, а ще раніше, у 2001 – за фільм «Портрет» Лозниця отримав Перший приз «Cinefondation» тих таки Канн.
Також 25-го жовтня буде показано перші стрічки з декількох позаконкурсних програм фестивалю – «Розенн» (реж. Іван Ле Муан, French connection), «Боб та дерева» (реж. Дієго Онгаро, «Фестиваль фестивалів»), «Дора, або Сексуальні неврози наших батьків» (реж. Штіна Веренфельс, German Wave) та «Камінг-аут» (реж. Хайнер Каров, «Сонячний зайчик»).
Алексей Першко 25 жовтня 2015


Avatar
Ім'я:
22 травня 2024

популярні новини


Український трейлер стрічки «Гамбіт королеви» Український трейлер стрічки «Гамбіт королеви»

Алісія Вікандер і Джуд Лоу в історичній драмі Каріма Айнуза.

21 травня 2024 145
Трейлер фільму «Wicked: Чародійка» Трейлер фільму «Wicked: Чародійка»

Цієї осені одна із найулюбленіших історій оживе у захопливій та величній кінопригоді!

21 травня 2024 163
Бокс-офіс США. «Уявні друзі» перші Бокс-офіс США. «Уявні друзі» перші

Фільм з Раян Рейнольдсом продемонстрував непоганий результат.

20 травня 2024 272
Трейлер дилогії «Горизонт: Американська сага» Трейлер дилогії «Горизонт: Американська сага»

Масштабний історичний епік від оскароносного режисера Кевіна Костнера.

18 травня 2024 325
Список номінантів на «Золоту Дзиґу» Список номінантів на «Золоту Дзиґу»

Члени Української кіноакадемії визначили претендентів на Восьму Національну кінопремію.

18 травня 2024 327