Фільм Ґарфілд у кіно 2024

"Молодість": нові учасники повнометражного конкурсу


Новини:

До відкриття МКФ "Молодість" лишається 10 днів, тому як раз настав той час, щоб дізнатися про решту учасників міжнародного повнометражного конкурсу.

Окрім оголошених раніше 7 стрічок, за Скіфського оленя позмагаються ще шість. Серед них і український фільм.

ВІДТЕПЕР І НАДАЛІ, Швеція/Польща/Франція 2015
Реж. Маґнус фон Горн
Маґнус фон Горн не вперше представлений на київському фестивалі. В 2011 році його робота BEZ ŚNIEGU була обрана для участі в студентській конкурсній програмі 42-го МКФ “Молодість”.
Відбувши ув’язнення, Йон повертається додому до батька та прагне почати життя спочатку. Однак мешканці міста не збираються пробачати і забувати скоєний ним злочин. Розуміючи, що колишні друзі та люди, яких він любив, відцуралися від нього, Йон зневірюється та починає виявляти ту ж агресію, що призвела до його арешту.
Цього року фільм встиг взяти участь у Каннському та Лондонському кінофестивалях, а також здобути декілька нагород на фестивалі у Гдині
Трейлер: https://www.youtube.com/watch?v=ZzJW3nYIhX4

В ТВОЇХ РУКАХ, Данія, 2015
Реж. Семену Ахехе Сельстром

При першому знайомстві медсестри Марії з пацієнтом Нілсом жінці здається, що до безнадійно різкого молодого чоловіка не знайти підходу. Єдине, про що він мріє, страждаючи на невиліковну хворобу, – це евтаназія, яка можлива лише в Швейцарії та лише з чиїмось супроводом. Марія категорично не погоджується з його рішенням, та з часом починає вбачати у Нілсові щось таке, чого їй досі дуже бракувало у власному житті. Разом вони вирушають у подорож із Данії до Швейцарії, яка робить їх ближчими одне до одного та до своїх мрій.

«У твоїх руках» нагороджена преміями Dragon Award за найкращий фільм та FIPRESCI Award на МКФ у Ґетеборзі.

Трейлер - https://vimeo.com/121451192

ІШКАНУЛ, Ґватемала, Франція, 2015
Реж. Хайро Бустаманте

Марія, 17-річна дівчина-майя, живе й працює з батьками на кавовій плантації в передгір’ї активного вулкану в Ґватемалі. На неї чекає договірне весілля, влаштоване батьками. Марія мріє про життя у великому місті, але її статус корінної жительки не дозволяє жінці змінити свою долю. Укус змії змушує Марію все ж потрапити до сучасного світу. Її життя врятоване, але якою ціною…

Хайро Бустаманте зустрів Марію – жінку з народності Какчікель, в ізольованій місцевості Солола, де взагалі дуже багато людей цієї етнічної приналежності. Там серед місцевих лікарі проводили медичні кампанії з метою переконати жінок, що їхнім дітям потрібна вакцинація проти поліомієліту, який у той час лютував у країні. Марія сама дозволила автору стрічки розповісти її історію.

Трейлер: https://www.youtube.com/watch?v=yMMP0Z21zqU

ЧУЖОРІДНЕ ТІЛО, Німеччина, 2015
Реж. Крістіан Вернер
Дипломна робота німецького режисера Крістіана Вернера. На її створення режисера надихнула стаття про долю однієї донорки органів у журналі “Шпіґель”.

Уже кілька тижнів, як 55-річному Вольфґангу Круберу пересадили нирку. Раптом він отримує звістку від свого ймовірного донора про те, що йому потрібно повернутися в Стамбул – місце, яке б він радше стер із пам’яті. У Стамбулі Вольфґанґ стикається з жінкою, яка стверджує, що є донором його нирки. Але виявляється, що Ірина приховує дещо більше.

У 2015 році фільм був відзначений на багатьох молодіжних фестивалях у Німеччині та взяв участь у Конкурсі студентських фільмів на фестивалі в Канаді.

Трейлер: https://www.youtube.com/watch?v=C5izERPowz0

ЗДАЛЕКУ, Венесуела, Мексика 2015

Реж. Лоренцо Віґас

Армандо – багатій середнього віку – за гроші запрошує молодих чоловіків у свій дім. Утім, його потреба – не торкатися, а лише спостерігати за ними з досить великої відстані. Навіть його перша жорстока зустріч з вуличним бандитом Елдером не заважає Армандо й далі захоплюватися грубии красивим юнаком. Грошовий інтерес змушує Елдера регулярно бачитися з чоловіком, аж поки між ними не виникає несподівана близькість.
Назва фільму вказує на відстань між Армандо та об’єктами його бажання, його манеру дивитися, але не торкатися.
Робота здобула нагороду «Золотий Лев» на цьогорічному Венеційському фестивалі.
Фільм також бере участь у паралельній конкурсній програмі «Молодості» «Сонячний зайчик».
Трейлер: https://www.youtube.com/watch?v=dGxY3tu9mDg

ПО ТОЙ БІК, Україна, 2015
Реж. Олександр Литвиненко
Перший повнометражний художній фільм студії S13 LYTVYNENKO FILMS, у якої в планах популяризація українського кіно за межами нашої країни. Роботу знято власним коштом, без залучення інвесторів.
Молода вчителька дивом виживає в нещасному випадку. Але після зіткнення зі смертю в неї з’являється сила бачити у своїх видіннях місця злочинів. Для неї стирається межа між життям і смертю, дійсністю й сном, правдою та брехнею. Новий дар дівчини здатний назавжди змінити життя мешканців невеликого містечка.

Нагадаємо, що першими учасниками фестивалю стали швейцарський фільм “На війні” (Chrieg) режисера Сімона Жакме, канадський “Сплячий гігант” (Sleeping Giant) Ендрю Чівідіно, “Панама” (Panama) Павле Вучковіча, “Принцеса” (Princess) Талі Шалома-Езера, “Пікадеро” (Pikadero) Бена Шеррока, “Іскри” (Embers) Клер Карре, “Нариси з життя потопельника” (Impressions of a drowned man) Кіроса Папавассіліо, “Механік” ( Le Garagiste) режисера Рене Больйо.

Ювілейний 45-й кінофестиваль «Молодість» відбудеться 24 жовтня-1 листопада. «Молодість» є одним з найстаріших в Європі фестивалів повнометражних дебютів.  

Тегі: молодість
Sushchenko 13 жовтня 2015


Avatar
Ім'я:
22 травня 2024

популярні новини


Трейлер мелодрами «Покинь, якщо кохаєш» Трейлер мелодрами «Покинь, якщо кохаєш»

Екранізація літературного бестселера Колін Гувер на великих екранах!

22 травня 2024 92
Український трейлер стрічки «Гамбіт королеви» Український трейлер стрічки «Гамбіт королеви»

Алісія Вікандер і Джуд Лоу в історичній драмі Каріма Айнуза.

21 травня 2024 161
Трейлер фільму «Wicked: Чародійка» Трейлер фільму «Wicked: Чародійка»

Цієї осені одна із найулюбленіших історій оживе у захопливій та величній кінопригоді!

21 травня 2024 174
Бокс-офіс США. «Уявні друзі» перші Бокс-офіс США. «Уявні друзі» перші

Фільм з Раян Рейнольдсом продемонстрував непоганий результат.

20 травня 2024 288
Трейлер дилогії «Горизонт: Американська сага» Трейлер дилогії «Горизонт: Американська сага»

Масштабний історичний епік від оскароносного режисера Кевіна Костнера.

18 травня 2024 343