Фільм Уявні друзі 2024

На "Санденсі" визначили переможців


Новини: На
Кілліан Мерфі і Сігурні Вівер

28-го січня на «Санденсі» офіційно підбили підсумки 28-го фестивалю незалежного кіно.

Свого часу знамений актор і режисер Роберт Редфорд створив кінофестиваль "Санденс" задля покращення статусу незалежного кінематографу у США. У скромних апартаментах готелю «Марріот» в засніженому просторі штату Юта знаходиться штаб-квартира фестивалю. У місті Парк-сіті в складі міжнародного журі цього року знаходився відомий російський кінорежисер Олексій Попогребський («Прості речі» і «Як я провів цим літом»), який розкрив перебіг маловідомого на наших теренах фестивалю у власному відеоблозі.

Про засновника «Санденса» Роберта Редфорда, який проводив бранч із членами журі, молодий російський режисер відгукнувся наступними словами: «Людина дуже потужна і розумна, і вочевидь підтримує те, щоб дати можливість тим, хто не входить з тих чи інших причин в американську кіноіндустрію, в цей чомусь навіть тоталітарний світ ... Для тих, хто туди не потрапив і робить те, що не відповідає правилам великих голлівудських кіностудій Редфорд дав можливість засвітити свій фільм, аби це кіно мало можливість вийти в прокат».

Роберт Редфорд

Також Попогребський у першому відеозверненні зазначив, що ні одна з картин, яка знаходиться цьогоріч в конкурсі американського кіно ще не має дистриб’ютора в США і розповів про ініціативу Редфорда, який зазначив, що організаторами фестивалю планується запуск інтернет-порталу, де з’являться картини, які в різні роки засвітились на "Санденсі", але так і не мали прокату.

Елайджа Вуд під час фестивалю

Після марафону кінопереглядів «Санденс» завершив свою роботу відзначивши головним призом серед документальних стрічок фільм «Дім, в якому я живу», де режисер досліджує несправедливість 40-річної американської війни з наркотиками. А у категорії драматичного ігрового кіно головний приз виборола стрічка «Дикі звірі з півдня». У фільмі постає шестирічна героїня, яка живе із батьком у поселенні на краю світу. Та згодом невідворотні обставини кидають дівчинку на пошуки зниклої матері. Іншим фаворитом конкурсу драматичного кіно була стрічка «Сурогат» з Гелен Гант і Вільямом Х. Мейсі. Фільм розповідає історію тридцятишестирічного героя, якій у стані підключення до апарату штучного дихання вирішує позбутись цноти. Картина отримала приз глядацьких симпатій і спеціальну відзнаку за акторський ансамбль.

Річард Гір

Переможцем призу глядацьких симпатій у конкурсі документального кіно стала стрічка «Невидима війна», яка відкриває шокуючі подробиці розслідування режисера Кірбі Діка широко розповсюдженого сексуального насилля в американських воєнних силах. Метою фільму виявляється не просто бажання очорнити військовослужбовців, а показати цю страхітливу ситуацію і покласти край бездіяльності військової влади.

Міжнародне журі в складі якого був присутній вже згадуваний Попогребський відзначило спеціальним призом журі швецьку документальну стрічку «У пошуках Цукрової Людини» в якій двоє південноамериканців вирішують з’ясувати, що трапилось зі зниклим героєм рок-н-ролу 70-их Родрігесом. Остання також отримала приз глядацьких симпатій. А в категорії ігрового кіно перемогу здобула турецька картина «Змогти». Премію імені Вальдо Солта за кращий сценарій виборола американська стрічка «Безпека не гарантується».

mivanukha 29 січня 2012


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 138
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 626
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 139
Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 294
Фінальний трейлер «Уявних друзів» Фінальний трейлер «Уявних друзів»

Раян Рейнольдс у яскравій сімейній комедії!

12 квітня 2024 919