Фільм Уявні друзі 2024

Перемога "Переломного моменту"


Новини: Перемога

 Фільм «Переломний момент: Війна за демократію в Україні», співрежисерами якого є володар трьох «Оскарів» Марк Джонатан Харріс та режисер «Поводиря» Олесь Санін, визнано найкращим документальним фільмом на 23-му міжнародному кінофестивалі у Сан Луїс Обіспо.

 
Це вже друга перемога фільму, який до цього було визнано найкращим документальним фільмом кінофестивалю EtCultura у Флориді. Українська прем’єра фільму на провідних телеканалах країни відбулася у лютому 2017-го, до річниці пам'яті Небесної сотні.
 
SLO Film Fest – фестиваль незалежного кіно, який проходить у березні у м. Сан Луїс Обіспо, штат Каліфорнія. За словами сценариста фільму Пола Волянського, який був присутній на церемонії нагородження:
«На покази Переломного моменту були розкуплені усі квитки. Коли на церемонії нагородження я висловив подяку українському народу за те, що в часи «альтернативних фактів» і «фейкових новин» вони досі вірять у те, що «правда – понад усе», аудиторія у 800 осіб вибухнула 30-секундними оваціями. Було неймовірно відчувати, наскільки фестиваль і люди в Сан Луїс Обіспо підтримали «Переломний момент» і нерівну боротьбу України за демократію».
 
«Переломний Момент» — це погляд на війну та революцію в Україні очима простих учасників цих подій. Серед головних героїв — дитячий театральний режисер Андрій «Богема» Шараскін, лікар Всеволод Стеблюк, рабин Натан Хазін та інші учасники революції на Майдані та війни на Сході України, що облишили своє звичне життя заради створення більш демократичної, справедливої і незалежної держави. Фільм показує інтенсивну боротьбу, яка на цей момент забрала життя понад 10 тис. українців, а мільйони позбавила власних домівок.
Фільм охоплює період 2013-2016 років, який обернувся для України часом величезних випробувань і викликів. У фільмі зібрані кіносвідчення політичних, кримінальних, військових злочинів та терактів на території України. За час роботи над фільмом було записано 86 інтерв’ю з учасниками подій на Майдані та Сході України і зафільмовано майже 600 годин робочого кіноматеріалу.
 
ТВОРЦІ ФІЛЬМУ
Режисер Марк Джонатан Харріс – володар трьох премій Оскар, номінант на Еммі, почесний професор Школи кінематографічних мистецтв Університету Південної Каліфорнії, де він очолює документальну програму. Його фільм The Redwoods отримав Оскар за найкращий короткометражний документальний фільм у 1968 році, а фільми The Long Way Home та Into the Arms of Strangers: Stories of the Kindertransport були нагороджені Оскарами за найкращий повнометражний документальний фільм у 1997 та 2000 роках відповідно.
Режисер Олесь Санін – режисер художніх фільмів «Мамай» (2003) та «Поводир» (2014), що висувалися Україною на премію Оскар за найкращий іншомовний фільм. Продюсер десятків документальних фільмів для Internews Network, Canal+ та інших українських та світових телеканалів. Заслужений артист України. Лауреат Державної премії України імені Олександра Довженка.
Сценарист Пол Волянський – американський сценарист, син українських емігрантів. Співавтор сценарію фільму «Поводир», колишній викладач Університету Південної Каліфорнії, зараз викладає сценарну майстерність у Чепменському університеті.
Продюсер Максим Асадчий – власник кінокомпанії «Пронто Фільм». Лауреат національної премії Телетріумф-2011 як «Найкращий продюсер телесеріалу». Співзасновник Української Кіно-Асоціації. За 20 років роботи у сфері кіно був головним, виконавчим або лінійним продюсером у понад 20 фільмах та серіалах, серед яких «Поводир» (реж. Олесь Санін), «Брати» (реж. Вікторія Трофіменко), «Головна роль» (реж. Сергій Буковський), «Імпорт/Експорт» (реж. Ульріх Зайдль), т/с «Нюхач» (реж. Артем Литвиненко).
Продюсер Пітер Борисів – американський фінансовий консультант у сфері кіно, випускник університетів Нью-Йорка та Болоньї. Брав участь у фінансуванні фільмів A Breed Apart з Рутгером Хауером, Gunrunner з Кевіном Костнером та Merry Christmas Mr. Lawrence з Девідом Бові.
Алексей Першко 23 березня 2017


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 145
Найприбутковіші фільми 2023 року Найприбутковіші фільми 2023 року

«Брати Супер Маріо в кіно» заробили більше, ніж «Барбі».

7 травня 2024 333
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 142
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 627
Фінальний трейлер «Уявних друзів» Фінальний трейлер «Уявних друзів»

Раян Рейнольдс у яскравій сімейній комедії!

12 квітня 2024 920