Фільм Уявні друзі 2024

Пророк-тріумфатор


Новини: Пророк-тріумфатор

Церемонії вручення «Сезарів»

В суботу, 27 лютого, в паризькому театрі Шатле пройшла 35-та церемонія вручення національної кіно премії Франції – Сезар. Абсолютним тріумфатором її з 9-ма статуетками став фільм Жака Одіара «Пророк». В активі стрічки статуетки за кращий фільм, кращу режисуру, кращий оригінальний сценарій, кращу операторську роботу. Окрім цього виконавець головної ролі Тахар Рахім отримав одразу 2 нагороди – за кращу чоловічу роль та акторові-надії французького кіно. До цього подібне траплялося лише одного разу – 1991 року Рішар Анконіна за роль у фільм «Чао, паяц» отримав також 2 статуетки – за кращу чоловічу роль другого плану та акторові-надії французького кіно. Нільс Ареструп, який виконав роль глави клану сіцілійців, винагороджений статуеткою за кращу роль другого плану.
Відзначимо, що 9 призів «Сезар» - особистий рекорд Жака Одіара (за фільм «І серце моє битись припинило» він отримав 8 «Сезарів») і другий результат в історії нагороди (перше місце з 10-ма статуетками ділять «Сірано де Бержерак» та «Останнє метро» Франсуа Трюффо). Окрім того, вже другий фільм Одіара визнається кращим у Франції, третій його сценарій удостоєно «Сезара» (до «Пророка» це були «Читай по губах» та «І серце моє битись перстало»), а сам режисер визнається кращим в професії уже вдруге і стає сьомим членом клубу режисерів-подвійних лауреатів «Сезара» (раніше до нього увійшли Бертран Таверньє, Роман Поланський, Ален Рене, Жан-Жак Анно, Клод Соте та Абдельлатіф Кешиш).
Минула церемонія лише підтвердила очевидний факт: Жак Оді ар – один з найвидатніших режисерів сучасності, всі п’ять фільмів якого номінувалися на «Сезара» і отримували не тільки цю нагороду, але й багато інших з числа найпрестижніших. Дочекаємося, що скажуть американські кіно академіки 7 березня.

 

Алексей Першко 1 березня 2010


Avatar
Ім'я:
10 травня 2024

популярні новини


Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 97
Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 54
Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 263
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 614
Дубляж сімейної пригоди «Уявні друзі»! Дубляж сімейної пригоди «Уявні друзі»!

Даша Квіткова і Назар Задніпровський подарували свої голоси героям фільму.

8 травня 2024 188