Фільм Уявні друзі 2024

Сіль, земля та людина з Арану


Новини: Сіль, земля та людина з Арану

Серія кіноперформансів від Довженко-Центру
22 січня у Довженко-Центрі в рамках програми Envision Sound відбудеться музичний кіноперформанс — композитори Лука Лебанідзе та Звяд Мгебрішвілі у супроводі Sed Contra Ensemble виконають наживо саундтрек до документальної пригодницької драми Семена Мозгового “Сіль із Бонневілю” (2020). На події глядачі побачать спеціальний монтаж фрагментів фільму, що підкреслить взаємодію зображення і музики. Після перформансу режисер та композиторами розкажуть про роботу над стрічкою.
23 січня о 19:30 у Довженко-Центрі відбудеться спеціальний показ класики світового кінематографа – фільм “Людина з Арану” (1934, Ірландія) видатного режисера, володаря “Оскара” та венеційського “Золотого лева” Роберта Флаерті (США, Канада).
Саундтрек до фільму виконають наживо відомі музикант(к)и Уна Монаган (Північна Ірландія), Алла Загайкевич (Україна) та Сергій Охрімчук (Україна).
Інструментальна імпровізація за мотивами ірландського та українського фольклору в поєднанні з електроакустичними звучанням створить особливий музичний простір на перетині архаїки та авангарду.
А вже 24 січня фільм “Земля” (1930) Олександра Довженка наживо озвучить гурт “ДахаБраха”! Кіноперформанс відбудеться в рамках міжнародного освітнього проекту для композиторів кіно Envision Sound, організованого Довженко-Центром спільно з Британською Радою в Україні.
Зірковий колектив створив саундтрек на замовлення Довженко-Центру ще у 2012-му. Прем’єра відреставрованої версії «Землі» з новим звучанням “ДахиБрахи” відбулася того ж року на Одеському МКФ. Відтоді проект розпочав ходу міжнародними кінофестивалями та концертними майданчиками - глядачі понад 20 країн побачили кіноперформанс, який без перебільшення вже можна назвати легендарним.

Алексей Першко 14 січня 2020


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 130
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 138
Фінальний трейлер «Уявних друзів» Фінальний трейлер «Уявних друзів»

Раян Рейнольдс у яскравій сімейній комедії!

12 квітня 2024 919
Бокс-офіс США. Тріумф екшну «Повстання штатів» Бокс-офіс США. Тріумф екшну «Повстання штатів»

Рекордна перемога для студії A24.

15 квітня 2024 824
Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха» Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха»

Кожен заслуговує на щасливий кінець.

23 квітня 2024 805