Фільм Таро 2024

Українське кіно: перспективи є


Новини:  Українське кіно: перспективи є
28 жовтня на 45-му Міжнародному кінофестивалі «Молодість» можна вважати Днем Українського кіно, адже саме цього дня в програмі фестивалю були три помітні події, пов’язані з національним кінематографом.
Вранці на прес-показі та ввечері на публічній прем’єрі було показано стрічку Валерія Ямбурського «Гетьман», зняту за сценарієм Віктора Веретеннікова на кошти Студії «Злагода». Після першого показу на прес-конференції творці стрічки (режисер Ямбурський, автор сценарію та продюсер Веретенніков, актори Костянтин Лінартович, який зіграв Богдана Хмельницького, та Фатіма Горбенко, яка виконала роль Гелени) завірили, що їхня стрічка пропонує версію, яка відрізняється від фільмованих раніше, щодо причин початку національно-визвольної війни під приводом Богдана Хмельницького. До того ж ця версія цілком спирається на історичні факти. Бюджет стрічки складає 12 мільйонів гривень, а участь держави у її створенні обмежилася наданням їй статусу національного фільму. «Гетьман» знятий в застарілій стилістиці, але цілком може бути сприйнятий глядачем в форматі телесеріалу, в якому він од початку і створювався. Оцінити принади фільму зможуть всі бажаючі, адже вже 29 жовтня він виходить в національний прокат (не менше 55 копій).
О 14:45 в Блакитному залі кінотеатру «Київ» почався показ Національного конкурсу. Передували йому виступи кавалера Ордену Мистецтв та літератури Франції Андрія Халпахчі, голови Державного Агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка та представника фонду «Ініціатива заради майбутнього» Тагіра Імангулова. Показані в першій програмі конкурсу короткометражні стрічки залишили якнайкращі враження; особливо це стосується стрічок «Віддалік» Катерини Горностай, «Білі слони» Яни Антонець та «Чоловіча робота» Марини Степанської. Ці стрічки відзначає сучасність форми, відточеність змісту, які свідчать про наявність у національного кінематографу вельми райдужних перспектив.
Ці враження були дещо зіпсовані наступною українською стрічкою – «По той бік», яка представляє Україну в конкурсі повнометражних стрічок 45-ї «Молодості». На творчу манеру її авторів надто сильно вплинула багаторічна робота в рекламному бізнесі.
Алексей Першко 28 жовтня 2015


Avatar
Ім'я:
18 травня 2024

популярні новини


Фінальний трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого» Фінальний трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого»

Ще більше відбірного екшну та гострого гумору від Вілла Сміта і Мартіна Лоуренса.

17 травня 2024 179
11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму 11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму

Найбільший дитячий кінофестиваль України знову пройде в кінотеатрах 10 міст, а також онлайн.

16 травня 2024 232
Тизер-трейлер «Мегаполіса» Тизер-трейлер «Мегаполіса»

Фільм-мрія великого режисера Френсіса Форда Копполи.

15 травня 2024 254
Дубляж сімейної пригоди «Уявні друзі»! Дубляж сімейної пригоди «Уявні друзі»!

Даша Квіткова і Назар Задніпровський подарували свої голоси героям фільму.

8 травня 2024 474
Бокс-офіс США. Мавпи перемогли Бокс-офіс США. Мавпи перемогли

«Королівство планети мавп» з легкістю очолило прокат.

13 травня 2024 436