Фільм Ґарфілд у кіно 2024

Український трейлер стрічки «Химера»


Новини: Український трейлер стрічки «Химера»

 23 травня в Україні розпочнуться покази пригодницької романтичної комедії «Химера». Це нова стрічка режисерки Аліче Рорвахер — номінантки на Премію «Оскар» 2023 за короткометражну стрічку «Учениці», а також дворазової призерки Каннського кінофестивалю: у 2018 — за Найкращий сценарій (фільм «Щасливий Лазар»), у 2014 — Ґран-Прі журі (за фільм «Дива»). Журнал Rolling Stone називає мисткиню одним зі світил сучасного італійського кіно. 

 Прокат стрічки обмежений — подивитися її можна буде лише в обраних кінотеатрах у короткий проміжок часу. Розклад незабаром з’явиться на сторінці фільму.

 Синопсис: Головний герой фільму «Химера» — чоловік із таємничим минулим, на ім’я Артур. Повернувшись у рідне містечко на узбережжі моря, він стикається з місцевою бандою розкрадачів гробниць. Артур має дар, який дуже цікавить чорних археологів — уміння відчувати порожнечу. Його сила допомагає збагатитися, відкриваючи в землі сховки давнього світу, але також призводить до неочікуваних наслідків.

 Головну роль виконав британський актор Джош О'Коннор, зірка серіалу «Корона» і стрічки Луки Ґуаданьїно «Суперники». Також до акторського складу ввійшли Ізабелла Росселліні («Синій оксамит»), Альба Рорвахер («Ідеальні незнайомці») та інші.

 У «Химері» представлено динамічний жанровий мікс пригод, комедії, фентезі та романтики на тлі мальовничих італійських краєвидів. За роботу з камерою відповідала француженка Елен Лувар, відома співпрацею з Рорвахер над «Щасливим Лазарем», а також фільмами Disco Boy, «Ніколи, зрідка, іноді, завжди» і серіалом «Моя геніальна подруга». Журнал Time описав візуальну сторону фільму так: «Знята талановитою операторкою Елен Лувар, "Химера" показує нам частину світу, де чагарникова трава зустрічається з красою моря, де величні старі будинки, стіни яких розмальовані м’яким шепотом квітів і птахів, відмовляються здаватися й визнавати, що їхня слава минула».

 Світова прем'єра відбулася в Офіційному конкурсі Каннського кінофестивалю 2023. Фільм також був відібраний до програм престижних кінофестивалів у Торонто та Нью-Йорку. Українська прем'єра пройшла на 7-му Київському тижні критики. Стрічка отримала Премію Європейської кіноакадемії за Найкращу роботу художниці-постановниці, а також отримала номінацію в категорії «Найкращий актор».

 Оцінка «Химери» на IMDb становить 7,3/10, на Letterboxd — 4,0/5. На Rotten Tomatoes фільм має рейтинг 92% із відзнакою «Сертифікована свіжість», яка присуджується картинам з найкращими рецензіями, тоді як на Metacritic рейтинг складає 90 балів з позначкою «Обов'язково до перегляду».

 Газета Los Angeles Times назвала стрічку «грандіозним витвором мистецтва, представленим із невибагливим запрошенням теплого літнього ранку», Observer — «надзвичайно оригінальною та самодостатньою», а Variety — «чарівною».

 Покази в Україні здійснюються за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Тегі: трейлер
Джерело: Артхаус Трафік
Stefurak 1 травня 2024


Avatar
Ім'я:
22 травня 2024

популярні новини


Трейлер мелодрами «Покинь, якщо кохаєш» Трейлер мелодрами «Покинь, якщо кохаєш»

Екранізація літературного бестселера Колін Гувер на великих екранах!

22 травня 2024 106
Український трейлер стрічки «Гамбіт королеви» Український трейлер стрічки «Гамбіт королеви»

Алісія Вікандер і Джуд Лоу в історичній драмі Каріма Айнуза.

21 травня 2024 165
Трейлер фільму «Wicked: Чародійка» Трейлер фільму «Wicked: Чародійка»

Цієї осені одна із найулюбленіших історій оживе у захопливій та величній кінопригоді!

21 травня 2024 180
Бокс-офіс США. «Уявні друзі» перші Бокс-офіс США. «Уявні друзі» перші

Фільм з Раян Рейнольдсом продемонстрував непоганий результат.

20 травня 2024 292
Трейлер дилогії «Горизонт: Американська сага» Трейлер дилогії «Горизонт: Американська сага»

Масштабний історичний епік від оскароносного режисера Кевіна Костнера.

18 травня 2024 350