Фільм Уявні друзі 2024

Пішла з життя Ольга Аросєва


Новини: Пішла з життя Ольга Аросєва

Про дату і місце похорону Аросєвою буде повідомлено пізніше.

Народна артистка Росії Ольга Аросєва пішла з життя вчора на 88-му році життя в Москві. Про це повідомили в Московському академічному театрі Сатири, в якому актриса працювала з 1950 року.

"Ольга Олександрівна померла в 17:50. А о 3 годині дня я їй подзвонив. Але вона, мабуть, погано себе почувала і попросила передзвонити їй вранці. До цього 10 днів вона лежала в лікарні. Не виходила на роботу з вересня і дуже переживала з цього приводу. Переживала, що її доводиться замінювати, - розповідав Мамед Агаєв. - У суботу я був у лікарні у неї і вона пообіцяла, що через тиждень вийде на роботу ... " за його словами, прощання і похорони Театр сатири візьме повністю на себе.

"Звичайно ж, ховати Ольгу Олександрівну будуть за рахунок Театру сатири, якому вона віддала все життя. Завтра в 11:00 я зустрінуся з родичами, щоб вирішити питання з похоронами і прощанням. Імовірно, ми проводимо Ольга Аросєва в останню путь в середу або в четвер. Але точне рішення буде прийнято тільки після зустрічі з родичами", - зазначив директор колективу.

Ольга Аросєва народилася 21 грудня 1925 року в Москві в сім'ї відомого більшовика і дипломата Олександра Яковича Аросєва. Дитинство Ольга провела за кордоном - у Парижі, Стокгольмі та Празі. У 1933 році родина Аросєва повернулася до Москви. У шкільні роки брала участь у виставах шкільного драматичного гуртка, займалася в дитячій театральній студії Ключникова.

З початком Великої Вітчизняної війни Ольга Аросєва надійшла в циркове училище, а потім, як і її сестра, в Московське міське театральне училище. Але закінчити його не встигла, оскільки в 1946 році була прийнята в трупу Ленінградського театру комедії під керівництвом Миколи Акімова, який перебував у той час на гастролях у Москві. На сцені цього театру була зайнята в спектаклях: "Подорож Перрішона" , "Старі друзі" і "З коханням не жартують".

За свою довгу і плідну артистичну кар'єру вона переграла безліч ролей, серед них: Хун - Нян в "пролиту чаші", Клотільду і Рашель в "Пана Дюруа", Юлія Джулі в "Тіні", Марцеліна в "Божевільний день, або Одруження Фігаро", Махонина в "Піні", Хлестова в "Лихо з розуму", Серафима Іллівна в "Самогубці", Шарлотта в "Вишневому саду", Діана Леонідівна в "Мовчи, сум, мовчи" і багато інших. Всі ролі були зіграні з комедійним блиском і дивовижною точністю.

Ольга Аросєва багато знімалася в кіно і на телебаченні, полюбилася глядачам у ролі пані Моніки у телепередачі «Кабачок "13 стільців"». Головні ролі Аросєва зіграла у фільмах Ельдара Рязанова «Стережись автомобіля» (1966) і «Старики-розбійники» (1971) , а також музичному фільмі Олега Миколаївського «Трембіта» (1968), де її гру відрізняє не тільки гостра комедійність, але і м'який гумор, ліризм.

Одними з останніх робіт на ТБ став серіал «Свати», де актриси зіграла роль Людмили Степанівни, матері Ольги Миколаївни.

Sushchenko 14 жовтня 2013


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 136
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 626
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 139
Фінальний трейлер «Уявних друзів» Фінальний трейлер «Уявних друзів»

Раян Рейнольдс у яскравій сімейній комедії!

12 квітня 2024 919
Бокс-офіс США. Тріумф екшну «Повстання штатів» Бокс-офіс США. Тріумф екшну «Повстання штатів»

Рекордна перемога для студії A24.

15 квітня 2024 824