Фільм Уявні друзі 2024

Відкрита ніч. Дубль 19


Новини:  Відкрита ніч. Дубль 19
Відбудеться в Києві в ніч з 25-го на 26-е червня
Фестиваль «Відкрита Ніч» започатковано у 1997 році. Він щорічно проходить в кінці червня, як огляд найцікавіших здобутків українського короткометражного кіно. Цього року на фестиваль було подано 116  фільмів українського виробництва.
У 2016 році Кінофестиваль «Відкрита ніч. Дубль 19» відбудеться 25-26 червня. Як і в попередні роки основною площадкою стане Арт-причал у Києві, а паралельні покази та трансляції кінопоказів пройдуть більше ніж на 60-ти площадках України та світу. В 2016 році фестиваль пройде за підтримки Державного агентства України з питань кіно.
У конкурсній програмі фестивалю будуть ігрові, неігрові та анімаційні стрічки. Кращі роботи відбиратиме журі, до складу якого традиційно входять знані фахівці у сфері кіно, а цього року – ще й українські політики.
В 2016 році партнером міжнародної гостьової програми стене Чеський центр в Києві. Програму буде проведено впродовж дня відкриття фестивалю - 25 червня. В рамках чеської почесними гостями будуть фільми студентів і випускників FAMU (чеської Фільмової Академії), а також проведено майстер-клас спільно з українськими режисерами. Завершить програму показ німого фільму 1929 року «Еротикон» режисера Густава Махати з музичним супроводом від чеського гурту FORMA. Показ відбудеться за підтримки Національного центру Олександра Довженка.
    За 19 років роботи фестивалю у складі журі побували понад 100 відомих митців не лише України, а й світу. Серед них: Ліна Костенко, Юрій Іллєнко, Оксана Забужко, Сергій Фоменко, Олег Скрипка, Сергій Якутович, Влад Троїцький, Юрій Андрухович, кінознавець з Польщі Гжегож Пеньковський, композитор Вірко Балей (США) та багато інших.
     Фестиваль є лабораторією з перевірки нових ідей для вітчизняних кінематографістів та пошуку молодих талантів, які можуть стати новими обличчями українського і світового кіно.
    У 2016 року КМДА стала офіційним партнером фестивалю.
Алексей Першко 10 червня 2016


Avatar
Ім'я:
10 травня 2024

популярні новини


Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 97
Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 54
Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 263
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 614
Дубляж сімейної пригоди «Уявні друзі»! Дубляж сімейної пригоди «Уявні друзі»!

Даша Квіткова і Назар Задніпровський подарували свої голоси героям фільму.

8 травня 2024 188