Фільм Уявні друзі 2024

Підсумки року: Комедії 2011


Грудень. Пора для традиційного підбиття підсумків року, що минає: візьмемо листик (або як нині модно - відкриємо новий пост у блозі) і подивимося, що ж такого було в цьому 2011 році.

Найкращий український кінопортал kino-teatr.ua приєднається до підведення підсумків своїми власними записами: які фільми заставляли глядачів 2011 сміятися, плакати і жахатися?
Комедії 2011 вийшли в світ широким ешелоном - від відверто провального «Найкращого фільму в 3-ДЕ» до травмуючих психіку «Дітей шпигунів 4». Але що ж хорошого було в у цьому ешелоні?
«Викрутаси» стали однією з перших комедійних прем'єр 2011 року. Фільм за участю Костянтина Хабенського, Мілли Йовович та Івана Урганта привернув чималу кількість глядачів як в кінотеатри, так і на різноманітні трекери - ставши продюсером «викрутасів», Тимур Бекмамбетов здраво розсудив, що об'єднати фанатів всіх трьох зірок на одній стрічці рентабельно.
Романтична комедія розповідає про провінційного вчителя Славу Колотілова, який волею долі потрапляє під колеса розкішного автомобіля розкішної москвички Наді. І, звичайно, поїхала любов. Все б успішно закінчилося весіллям, якби Слава взагалі з'явився на це весілля. Але рідне містечко Пальчики приготувало Колотілову грандіозний сюрприз у вигляді тренерського поста футбольної команди безпритульних хлопчаків. І понеслася...
Loading the player ...
«Пінгвіни містера Поппера» - комедія 2011 року, яка заслужила уваги глядачів вже хоча б тому що в ній на широкому екрані ми можемо знову спостерігати за неймовірним (для деяких - дратівливим) Джимом Керрі. Морячи глядачів нудьгою і тугою від безрадісних комедійних часів після виходу «Завжди говори" Так ", Керрі знову з нами. Та ще й який!
У «Пінгвінах» ми зустрінемося з уже трохи здалим і бувалим Керрі. Ну та гаразд, ніхто, на жаль, не молодіє. А ще ні в кого не живе в квартирі п'ятеро пінгвінів, що повільно перетворюють модне житло на льодовик. Зате у містера Поппера є такі пінгвіни. І саме п'ятеро. А ще у нього є величезне бажання позбутися цих пінгвінів, яке все ж переростає в тепле почуття до цих пернатих.
Loading the player ...
«Ларрі Краун» став одним із сюрпризів 2011 року для справжніх кіноманів: саме цим фільмом актор Том Хенкс дебютував в якості режисера. До речі, головну роль у фільмі Хенкс виконав сам, взявши собі в партнерки Джулію Робертс (губа не дура). В американському прокаті фільм не зірвав величезних банків, але залишив позаду багато щодо некомерційні проекти. Хоча як же тут заробити, якщо Хенкс сам повертав гроші за квитки незадоволеним глядачам?
Багато в чому «Ларрі Крауна» було б доречно назвати не напруженою, але життєвою драмою. Разом з тим, фільм наповнений такою яскравою енергією й оптимізмом, що він з упевненістю зайняв би перше місце в рейтингу якісних непошлих світлих комедій, якби такий був. Головний герой картини Ларрі Краун, роками пропрацював у вже практично рідною йому магазині рядовим менеджером, змушений відправитися в коледж щоб отримати не наявний у нього диплом. Але в процесі навчання він починає по-новому дивитися на навколишній світ, розуміючи, в які рамки сам себе заганяв. Схоже, що й після сорока ніколи не пізно вчитися.
Loading the player ...
«Мальчишник 2: З Вегаса в Бангкок» заробив понад півмільярда доларів у світовому прокаті при бюджеті в 80 мільйонів. Саме це зробило його найбільш прибутковою комедією «для дорослих» 2011 року. Втім, мабуть, лише одиниці не бачили першу частину сміховинних пригод трьох друзів у Вегасі, на парубочому, присвяченому весіллі їх кращого друга. Друга частина зберегла свій колишній акторський склад, який, до речі, перекочує і в третю частину франшизи.
Дія фільму переносить нас в Таїланд, де тепер герої зібралися на весілля Еда Хелмса. Пообіцявши один одному, що «все буде не як минулого разу», вони знову прокидаються після парубочого вечора з порожньою пам'яттю, важким похміллям і без брата нареченої, який ... перетворився на мавпочку?
Loading the player ...
«Училка» була однією з найбільш очікуваних комедій 2011 року, багато в чому - завдяки трейлерам, які обіцяли нам півтори години здорового сміху над в основному вульгарними жартами. Звичайно, окремі шанувальники Кемерон Діас і Джастіна Тімберлейка, що знають про напружені стосунки колишньої пари, хотіли ще і принести собі задоволення наглядом за їх поведінкою на екрані. Ну а багато хто пішов на «Училка» заради Джейсона Сігела, Маршані з популярного ситкому «Як я зустрів вашу маму».
Головне в житті кожної жінки - пристойні груди, - вирішує збанкрутіла після розставання з багатим чоловіком вчителька Бетсі. Щоправда, зовсім сумно, якщо на ці груди потрібна купа грошей. Тому треба їх заробити. Або знайти того, хто їх заробить для тебе. Так, сюжет у фільму дивний і майже ніякий (якийсь замкнутий круг з цими грудьми), зате безліч жартів насправді смішні, ну а грубуватий американський гумор здатний тимчасово «розвантажити» мізки.
Loading the player ...
«Друзі по сексу» також відомі в народі, як «Секс по дружбі» - ще одна комедія з Джастіном Тімберлейком. Виникає справедливе питання до останнього - скільки можна? Скільки можна грати солоденькі полунеудачніков або негідників? Так і хочеться сказати хлопцеві: «Візьми себе в руки, Джаст, і знайди агента трохи краще!». І якщо ви противник Тімберлейка, то вам буде приємно дізнатися, що всі його кострубатості у фільмі компенсує українка Міла Куніс. А якщо ж ви його фанати, то Куніс стане просто бонусом.
У фільмі в черговий раз розглядаються стосунки статей - «давай будемо робити це, але не будемо відчувати те» (нагадує ще одну комедію, що минає, але з Катчером і Портман - «Більше, ніж секс»). Загалом, головні герої займаються в ліжку всім чим завгодно, крім сентиментальних освідчень і обіймів. Мінуси: Джастін Тімберлейк. Плюси: хороші саундтреки, Міла Куніс і відносно стерпний гумор.
Loading the player ...
«Ця - безглузда - любов» порадувала багатьох шанувальників жанру романтичної комедії своєю воістину милою атмосферою. Джуліанна Мур, Стів Каррелл, Райан Гослінг і «відмінниця легкої поведінки» Емма Стоун створили чудовий комедійний квартет без зайвих претензій на геніальність, зате з непідробною щирістю.
Фільм подав нам відразу дві романтичні історії - сімейну і таку, де стосунки тільки-тільки зароджуються. Як врятувати майже зруйнований шлюб і як побудувати міцні стосунки? Виявляється, це не такі вже й різні питання. Разом з головними героями нас чекає маса хорошого гумору, непоганий сюжет і яскраві персонажі. Все це разом залишає після себе заряд хорошого настрою.
Loading the player ...
Кінопортал kino-teatr.ua бажає вам у новому році тільки самих яскравих емоцій і позитивних вражень. І нехай у ваших буднях завжди буде багато приводів для щирого сміху!
Катя Зиновьева 19 грудня 2011


Avatar
Ім'я:
10 травня 2024

популярні статті


 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3140
Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3138
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3082
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 2992