Фільм Ґарфілд у кіно 2024

Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)


 Так, приклад фестваю квір-кіно Sunny Bunny - приклад фестивалю найвищого рівня. Тим більш, який проходить в умовах підвищених заходів безпеки, що знаходять розуміння у відвідувачів фестивалю. Отже, сьогодні, 22 квітня, коротенький огляд стрічки шведського режисера Левана Акіна "Перехід" (Перехрестя, Crossing), що ввійшла до міжнародного конкурсу повнометражних стрічок фестивалю.

...До родини в Батумі навідується жінка похилого віку, вчителька Ліа. Вона шукає свою племінницю Теклу, транс-жінку, що давним-давно вигнала її родина, боячись пересудів. Хлопець Ачі, зголошується поїхати з жінкою до Стамбулу, - також щоб знайти роботу. 
Так, "Перехід" - це неймовірно чудове кіно, таке собі занурення в сучасний Стамбул, путівник - по буденному його життю, таке, що не бачить турист. Вулиці, де багато котів, так, співіснують блиск і жебрацтво. Місто, де зустрічаються такі люди, як Еврім, в яких поєднується раціоналізм та душевна краса. Це історія доторку до дешевих мотелів, метушні, та водночас захоплення містом. Історія, в який є також - раціональне і душевне, і саме головне - надія. Все це разом з вмінням працювати з камерою, образами, динамікою, різноманіттям планів.
Як висновок. Сьогодняшній день - приклад, як квір-кіно може бути знятим в популярній манері, загалом, такій що легко сприйме глядач після метушливого дня, без часто вульгарності саме масового кінематографа, чудова стрічка високого рівня


Avatar
Ім'я:
22 травня 2024

популярні статті


Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 3396
Що у кіно? Прем'єри тижня (25 квітня - 1 травня) Що у кіно? Прем'єри тижня (25 квітня - 1 травня)

Екшн з Ґослінґом і Блант, українська комедія, японське аніме, а також мелодрама і жахи.

24 квітня 2024 1030
Що у кіно? Прем'єри тижня (2 травня - 8 травня) Що у кіно? Прем'єри тижня (2 травня - 8 травня)

Любовний трикутник Зендеї, українські документалки та інші новинки прокату.

1 травня 2024 800
Що у кіно? Прем'єри тижня (9 травня - 15 травня) Що у кіно? Прем'єри тижня (9 травня - 15 травня)

Сиквел «Планети мавп», драматична історія українських письменників, європейське кіно та індонезійський жахастик.

8 травня 2024 667