Фільм Уявні друзі 2024

Кар'єра Джорджа Клуні у фото


6 травня, відомому голівудському актору, ірландцю за похожденням, улюбленцю багатьох жінок (і деяких чоловіків), володарю премії "Оскар" Джорджу Клуні виповнився 51 рік.

Що за півстоліття з хвостиком встиг актор? 

Першою серйозною роллю Джорджа Клуні стає роль доктора Дуга Росса в серіалі "Швидка допомога". Тут актор знімається з 1994 по 1999 рік. Також в декількох серіях актор з'являється в останньому сезоні "Швидкої допомоги" 2009 році.

Визнання іншого виду аудиторії, не-серіального, Клуні приносить фільм Квентіна Тарантіно "Від заходу до світанку", де актор з'являється з режисером в головних ролях.

 

 

У 1997 році актор грає Бетмена у стрічці "Бетмен і Робін", за що отримує "Золоту малину", премію-антипод "Оскара".

 

У 1998 році Клуні вперше з'являється у фільмі Стівена Содерберга "Поза полем зору". Пізніше він неодноразово буде співпрацювати з режисером. Також неодноразово він виконає роль засудженого і шахрая.
 
У 2000 році Джордж Клуні стає другим чоловіком, який удостоївся честі "засвітитись" на обкладинці журналу Vogue. І вже тільки в 2011 році Vogue запрошує ще двох чоловіків з'явиться на обкладинці - Річарда Гіра і ЛеБрона Джеймса.
 
Колись Ніколь Кідман заклалася на 15 000 доларів, що до сорока років Клуні буде одружений і навіть стане батьком. Проте, до 2000 року цього не сталося. Тоді на сорокаріччя Кідман відправила акторові чек на 15 000 доларів, але Клуні повернув його назад зі словами: "Ірландці з дам грошей не беруть".
 
"Одинадцять друзів Оушена" дозволили мені оплатити масу рахунків і отримати масу ролей ", - зізнався якось Джордж Клуні. З'явившись в 2001 році в однойменному рімейку шістдесятих, Клуні різко підноситься до титулу секс-символу, а пізніше грає в наступних частинах фільму все того ж Денні Оушена.
 
У 2005 році Джордж Клуні випускає свою другу повнометражну режисерську роботу - "Доброї ночі та удачі", яка номінована на 6 "Оскарів" і отримала кілька призів на Венеціанському кінофестивалі. У фільмі Клуні виконує головну роль журналіста, який намагається вести боротьбу з сенатором-антикомуністом.
 
У 2005 році Клуні номінований на "Оскар" відразу в двох категоріях - "Кращий режисер" (за фільм "Доброї ночі та удачі") і "Кращий актор другого плану" (за фільм "Сіріана"). В результаті, він отримує статуетку за другу номінацію. "Є дещо кумедне в нагородах Кіноакадемії - твоя премія стає синонімом до твого імені. Володар "Оскара" Джордж Клуні, Найсексуальніший чоловік за версією такого журналу, Бетмен, загинув сьогодні в жахливій аварії", - жартує Клуні на сцені "Кодака ".
 
Також Джордж Клуні знімається в ряді реклам - кава, Фіат, Норвезький банк і багатьох інших. Однією з найяскравіших стає реклама Martini Bianco з афористичною фразою: "Джордж, ти що, без Martini?".
 
У 2009 році Клуні дарує свій голос головному герою у мультфільмі "Неперевершений містер Фокс", передавши персонажові всю свою харизму.
 
 У 2010 році під час церемонії нагородження "Еммі" Клуні вручають Гуманітарну нагороду ім.Боба Хоупа за боротьбу за права людини. Клуні, завжди соціально активний, кілька років займався захистом прав людини і багато уваги приділяв проблемам в Судані. У 2012 році актора заарештовують біля посольства Судану в США під час однієї з акцій протесту. 
 
У 2012 році Джордж Клуні отрмує "Золотий глобус" у категорії "Краща чоловіча роль (драма)" за стрічку "Нащадки". За цю ж роль актора номіновано на "Оскар", але статуетку отримає Жан Дюжарден за німий фільм "Артист".
Катя Зиновьева 7 травня 2012


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні статті


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3156
 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3151
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3092
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 3004