Брилиантовый полицейский (от Alive) - рецензія на фільм Діамантовий поліцейський

Брилиантовый полицейский (от Alive)

Фільм "Діамантовий поліцейський"
Фільми за участю Мартіна Лоуренса поділяються на такі, в яких він граввдававдуркував природно і не зовсім. Часом ситуацію вирівнюють зіркові партнери як от Дені де Віто в “Гірше не буває” чи Уіл Сміт у “Поганих хлопцях”, чи Тім Роббінс в “Нічого втрачати”. І як правило Лоуренс грає або поліцейського, або людину, у якої не все у порядку із законом. У “Діамантовому поліцейському” (ну не піднялася рука у перекладачів назвати фільм дослівно “Голуба (чи то пак - блакитна) смужка” (Blue streak)) він змушений грати одночасно двох.
Грабіжник зі стажем з групою ненадійних напарників викрадає багатокаратний блакитний діамант. Але тут як тут підоспіли копи і накрили хлопів. Ледь встиг Майлс Логан (Лоуренс) сховати його у вентиляційній шахті якоїсь новобудови.
Чесно відсидівши своє, Логан виходить, щоб забрати своє вкрадене добро. Але ситуація ускладнилася: новобудова стала нічим іншим як відділенням поліції. Що тут поробиш, правдами-неправдами потрібно робити документи, бляху (значок поліцейського), видумувати послужний список і йти з головою у копівню. Та замість діаманта, герою Лоуренса спершу потрібно стати справжнім поліцейським...
І екшену, і сміху у фільмі достатньо. З ротом, який практично не закривається Логан затіває розборки з ФБР, бандитами, напарниками і все це у купі з нескінченими приколами та грабіжницькою винахідливістю. Деякі жарти носять досить брутальний характер, деякі моменти навіть не пародія, а справжнісінькі кліше, але фільм динамічний і веселий. Хоч і не має у фільмі зірок категорії “А” (хіба що Люк Вілсон (брат Оуена (В тилу ворога))останнім часом туди намірився (Ангели Чарлі, Блондинка в законі)), але Мартін Лоуренс повністю “витягує все на собі”.
Фільм з бюджетом в 35 мільйонів у Штатах повернув 68. До речі, через 8 років після перших “Поганих хлопців” Лоуренс знову зустрінеться із Уіллом Смітом в других.
Рецензія на фільм Діамантовий поліцейський 0
Alive 03 січня 2006