Фільм Уявні друзі 2024

23 травня глядачі можуть «полетіти» в космос


Новини: 23 травня глядачі можуть «полетіти» в космос

У фільмі описується 1975 рік.


У рамках унікального проекту - 5000 сопродюсерів за схемою краудфандінга - 23 травня відбудеться українська прем'єра фільму іспанського режисера Ніколаса Алкали «Космонавт».

Суть цього проекту полягає в тому, що співпродюсером вважається кожен, хто вклав у його виробництво як мінімум два євро. Натомість ім'я продюсера згадується в титрах (творці обіцяють побити світовий рекорд по довжині титрів), а самому учаснику належать пам'ятний сувенір і почуття причетності до великого і красивого світу кіно.

Сюжет фільму є вигаданою історією про радянського космонавта Стаса, якого в 1975 році відправляють на Місяць. Андрій, його кращий друг, керує цією місією. У напружені дні перед стартом Стас постійно думає про Юлію, дівчину, в яку вони обидва закохалися з моменту її появи в Зоряному містечку. Всі деталі космічної місії старанно продумані, але вже через два дні після старту корабель втрачає зв'язок із Землею. Протягом семи місяців Андрій і Юля невпинно намагаються відновити контакт з космонавтом. Одного разу корабель повертається, але пілота в ньому немає. Ситуація стає ще більш загадковою, коли раптово приходять радіоповідомлення від Стаса. Його координати невідомі, але він розповідає, що приземлився на Землю, і на планеті нікого немає. З кожним повідомленням напруга зростає ...

Спочатку творці картини збиралися зняти короткометражний фільм. «Все почалося з того, що мій друг Бруно надіслав мені книгу з історією про зниклого космонавта. Я став копати далі - наткнувся на кілька подібних легенд. Що мене привабило в них, так це сюжет про повну втрату зв'язку із Землею. Я відчував, що це може стати прекрасною основою для будь-якої історії. Я почав досліджувати тему космічної гонки і місячної програми, перш за все з радянської сторони: на Заході багато чого відомо про американську програму, а от радянська здебільшого залишається terra incognita. Я все глибше занурювався в тему, поступово став вимальовуватися сценарій. Спочатку він будувався навколо трьох вигаданих персонажів, потім я вирішив додати історичної фактури, помістив їх у реальний світ», - поділився режисер «Космонавта» Ніколас Алкала.

Нагадаємо, що світовий реліз стрічки стартує завтра, 14 травня. 

Sushchenko 23 травня 2013


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 139
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 626
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 139
Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат

Глядачі вирішили піти подивитися на пристрасну гру Зендеї.

29 квітня 2024 659
Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 294