Фільм Уявні друзі 2024

Київських кіноманів порадує «Скандинавська програма»


Новини: Київських кіноманів порадує «Скандинавська програма»

Покази « Скандинавської панорами » пройдуть у кінотеатрах «Київ» та «Жовтень » 19-27 жовтня.

19-27 жовтня у столичному кінотеатрах «Київ» та «Жовтень » пройде показ « Скандинавської програми». Програма, яка вже 4-й рік демонструє фестивальні вершки скандинавського регіону, цьогоріч дарує київським кіноманам рекордні 10 фільмів і пропонує стрічки на будь-який смак: від історії створення Pirate Bay до історії кохання Лів Ульман та Інґмара Берґмана.

«Пул-8» - нова робота Акі Лоугімієса, відомого глядачам «Молодості» за фільмом «Гола бухта». Минулого року режисер особисто представляв стрічку в Києві. Цьогоріч Лоугімієс також стане гостем фестивалю.

Аку Лоугімієса називають антиподом легендарного фінського режисер Акі Каурісмякі. Він один з найбільш спірних фільммейкерів Фінляндії, здебільшого через свій фірмовий похмурий опис фінського суспільства. За свою кар'єру Аку Лоухіміес зняв понад 30 фільмів. Крім режисури, пише сценарії і займається продюсуванням фільмів. Він є Головою Асоціації фінських режисерів.

Просто з Венеційського кінофестивалю приїде до Києва стрічка «Поїсти, поспати, померти» Ґабріели Піхлер. Фільм здобув приз глядацьких симпатій на Тижні критики. Сама ж режисерка покинула роботу на кондитерській фабриці, щоб вступити до Школи кінорежисури в Ґетеборзі. Її дипломний фільм мав насичену фестивальну історію і отримав кілька міжнародних відзнак.

Друге пришестя до Києва станеться у скандинавської режисерки Лізи Ланґсет. Її режисерський дебют «Піднесення» показували в конкурсній програмі «Молодості» 2011 року. Тоді виконавиця головної ролі Алісія Вікандер отримала приз ім. Іва Монтана найкращій молодій акторці. Цьогоріч у Києві покажуть новий фільм Ланґсет «Готель», де Вікандер також виконала головну роль. Фільм на «Молодості» представить продюсер Патрік Андерссон.

«Країна чудес» - нова робота одного з найуспішніших сучасних норвезьких режисерів Аріля Остіна Оммундсена. Його незалежний повнометражний дебют «Mongoland» став у Норвегії справжнім хітом. Друга робота Оммундсена «Monstertorsdag» стала першим норвезьким фільмом, відібраним для участі в МКФ «Санденс». Третя стрічка режисера «Knerten i knipe» стала однією з найуспішніших кінофраншиз в історії норвезького кіно.

У «Скандинавській панорамі» цього року дві документальні стрічки. «Лів та Інґмар» Д’єраджа Аколкара -  романтична оповідь про стосунки славетної акторки Лів Ульман і видатного режисера Інґмара Берґмана. Їхні взаємини тривали 42 роки. За цей час було знято 12 фільмів. Це погляд самої Лів на злети і падіння, пережиті разом. Історія розказана через óбрази і звуки із безсмертних творів Лів та Інґмара.

«Пірати без клавіатур» Сімона Клосе - історія файлообміннику The Pirate Bay. Троє комп’ютернозалежних змінили світ розповсюдження медіа, створивши файлообмінник The Pirate Bay. Фільм про те, як хакер Ґоттфрід Свартольм Варґ, інтернет-активіст Перет Сунде та любитель пива Фредрік Нейю спричинилися до погроз торговими санкціями шведському урядові з боку Білого дому.

«Секс, наркотики і податки» - нова робота Крістоффера Бое, володаря «Золотої камери» Канн за повнометражний дебют «Реконструкція». Ця історія дружби радикального ліберала й гедоніста-капіталіста, мабуть, найкраще, що трапилося у Скандинавії часів гіпі. Обоє відкинуті традиційним суспільством – вони купались у визнанні та успіху, часом отримуючи свою ложку дьогтю: ганьбу і в’язницю. Фільм у Києві представить актор Ніколас Бро, відомий за фільмом Бое «Offscreen» та «Бойовий кінь» Стівена Спілберґа.

«Глибина» Бальтасара Кормакюра – заснована на реальних подіях історія про затонуле рибальське судно, з якого вдалося врятуватися лиш одному пасажиру. Кормакюр, окрім роботи в кіно, виступає постановником і режисером популярних незалежних театральних вистав. Фільм у Києві представить оператор Берґстейдн Бйорґулфссон.

«Єгипетська принцеса» – повнометражний дебют Яна Форсстрьома. Режисер був співавтором сценарію стрічки «Muukalainen», що виборола головний приз Ґетеборзького МКФ-2008.

Лауреат МКФ у Карлових Варах, фільм «XL» Мартейдна Тоурссона – третя робота режисера. Стрічка здобула нагороду «Найкращому акторові». Тоурссон був сценаристом та співрежисером фільму «One Point O», номінованого на Головний приз журі кінофестивалю “Санденс”-2004.

Покази «Скандинавської панорами» пройдуть у кінотеатрах «Київ» та «Жовтень» 19-27 жовтня.

 

Sushchenko 7 жовтня 2013


Avatar
Ім'я:
7 травня 2024

популярні новини


Бокс-офіс США. Відкриття сезону блокбастерів Бокс-офіс США. Відкриття сезону блокбастерів

«Каскадер» очолив прокат, але показав посередні результати.

6 травня 2024 196
Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха» Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха»

Кожен заслуговує на щасливий кінець.

23 квітня 2024 675
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 441
Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс

Актриса може зіграти в екранізації «Евенджеліни» Роба Лайфелда, творця «Дедпула».

1 травня 2024 444
Тизер-трейлер фільму «Джокер: Божевілля на двох» Тизер-трейлер фільму «Джокер: Божевілля на двох»

Похмурий мюзикл з Хоакіном Феніксом і Леді Ґаґою.

10 квітня 2024 1115