Фільм Уявні друзі 2024

Кустуріца покинув держпосаду через претензії влади


Новини: Кустуріца покинув держпосаду через претензії влади

Представники контролю вважають, що режисер зловживав бюджетними коштами.


Сербський режисер Емір Кустуріця покине займані ним державні пости - директора національного природного парку Мокра Гора і президента Лижного союзу Сербії. Причиною такого рішення послужили численні претензії з боку державних ревізорів.

Після перевірок керівництва національного парку фінансові контролери виявили різні зловживання у витрачанні бюджетних коштів і звернулися в компетентні органи з вимогою завести на Кустуріцю справу про адміністративне правопорушення.

Як повідомляють ЗМІ, директора парку звинувачують у тому, що на баланс установи він не поставив два автомобілі-позашляховика, отриманих в дар від однієї з місцевих спецслужб, по багатьом закупівлям не проводив тендери, не вів облік майна. Також його звинуватили в перевищенні бюджетних витрат: у 2011 році він нібито витратив на телефонні переговори і рекламу на 11,8 тисячі євро більше, ніж планувалося.

У свою чергу Емір Кустуріця відкинув усі звинувачення, заявивши, що насправді доказів нецільового витрачання коштів немає, а порушення при закупівлях носили процедурний характер. Режисер пояснив, що, наприклад, йому ставлять у провину єдину закупівлю парком будівельного матеріалу на суму близько 8 тисяч євро, тоді як фінансова бюрократія вимагає від нього це робити "протягом року по 15 маленьким чеками".

«Мені дуже складно залишати парк Мокра Гора після восьми років співпраці. За цей час мені вдалося зробити так, що парк працює виключно заради відвідувачів, а не для заробляння грошей», - заявляє режисер.

Що стосується претензій по інвентаризації основних засобів, то, за його словами, ревізійна комісія знайшла порушення в тому, що облік майна був проведений без оформленого рішення про створення інвентаризаційної комісії.

Національний природний парк Мокра Гора був заснований в кінці 2005 року біля кордону Сербії з Боснією і Герцеговиною, і весь цей час ним керував Кустуріця. Режисер побудував на території парку етносерлище Кустендорф, де проводить однойменний фестиваль. 

Sushchenko 28 лютого 2013


Avatar
Ім'я:
8 травня 2024

популярні новини


Найприбутковіші фільми 2023 року Найприбутковіші фільми 2023 року

«Брати Супер Маріо в кіно» заробили більше, ніж «Барбі».

7 травня 2024 166
Тизер-трейлер фільму «Муфаса: Король лев» Тизер-трейлер фільму «Муфаса: Король лев»

Disney презентує приквел до однієї з найвідоміших своїх робіт.

30 квітня 2024 441
Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат

Глядачі вирішили піти подивитися на пристрасну гру Зендеї.

29 квітня 2024 565
Тизер-трейлер фільму «Джокер: Божевілля на двох» Тизер-трейлер фільму «Джокер: Божевілля на двох»

Похмурий мюзикл з Хоакіном Феніксом і Леді Ґаґою.

10 квітня 2024 1145
Фінальний трейлер «Уявних друзів» Фінальний трейлер «Уявних друзів»

Раян Рейнольдс у яскравій сімейній комедії!

12 квітня 2024 872