Фільм Уявні друзі 2024

На 75-му році життя помер Олексій-Герман старший


Новини: На 75-му році життя помер Олексій-Герман старший

Незакінченою стрічкою постановника залишилася екранізація роману братів Стругацьких «Важко бути богом».


Сьогодні на 75-му році життя помер режисер, сценарист і продюсер Олексій Герман-старший. Про це повідомив в ефірі радіостанції «Ехо Москви» його син - Олексій Герман-молодший.

«Сьогодні помер мій батько. Помер, не приходячи в свідомість у Військово-медичній академії в Петербурзі. Лікарі зробили все можливе і неможливе для того, що б врятувати батька».

У листопаді минулого року Олексія Германа помістили у Військово-медичну академію Санкт-Петербурга з внутрішньочерепними гематомами, утвореними внаслідок падіння у себе вдома. У грудні його успішно прооперували, але виникло ускладнення у вигляді запалення легенів і в середині лютого його дружина Світлана Кармаліта повідомила про погіршення здоров'я режисера.

Постановник народився 20 липня 1938 року в Ленінграді. Після закінчення в 1960 році Ленінградського державного інституту театру, музики і кінематографії він протягом декількох років працював в театрі.

У 1964 році Герман прийшов на «Ленфільм», де його першою роботою став фільм «Робоче селище», в якому він був другим режисером.

Режисерським дебютом Олексія Германа стала стрічка «Перевірка на дорогах». Робота над стрічкою була завершена в 1971 році, однак на екрани її випустили лише в 1985 році. За «Перевіркою на дорогах» пішли «Двадцять днів без війни» (1974 рік) і «Мій друг Іван Лапшин» (1984 рік). Остання завершена Германом стрічка - «Хрустальов, машину!» - вийшла на екрани в 1998 році.

Останні 14 років свого життя Олексій Герман-старший присвятив екранізації роману братів Стругацьких «Важко бути богом», що отримала назву «Історія Арканарської різанини». Перший прем'єрний показ стрічки повинен був відбутися 1 квітня цього року.

«Картина "Важко бути богом" фактично завершена, - пише в блозі Герман-молодший. - Залишився тільки перезапис звуку. Все інше готове. Вона буде закінчена в осяжний час. Цей фільм батько знімав, вже сильно хворим, жертвуючи заради нього своїм життям. Фільм знімався довго і болісно. Як головна робота в житті».

Режисер Олексій Герман-старший був лауреатом численних нагород і премій. Зокрема, його робота «Мій друг Іван Лапшин» у 1987 році отримала Держпремію РРФСР, а роком пізніше «Перевірка на дорогах» була удостоєна Державної премії СРСР. 

Sushchenko 21 лютого 2013


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 150
Найприбутковіші фільми 2023 року Найприбутковіші фільми 2023 року

«Брати Супер Маріо в кіно» заробили більше, ніж «Барбі».

7 травня 2024 334
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 143
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 627
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 649