Фільм Уявні друзі 2024

Творці «Сімпсонів» закодували серіал


Новини: Творці «Сімпсонів» закодували серіал

Перша повноцінна серія «Сімпсонів» вийшла екран 17 грудня 1989 року.

Ніхто і не сумнівався, що найдовший мультсеріал в історії американського телебачення «Сімпсони» таїть у собі багато секретів. Адже його авторами є не просто творчі люди, але ще й професійні математики. Завдяки цьому айбільш уважні і віддані глядачі змогли розглянути безліч зашифрованих «приколів», які перегукуються з відомими математичним завданням і явищами.

Як повідомляють ЗМІ, "розшифровці загадок мультсеріалу присвячена книга британського наукового журналіста Саймона Сінгха "Сімпсони і їх математичні секрети", напередодні виходу якої автор опублікував деякі її ідеї в статті в газеті Guardian".

Неозброєним недосвідченим оком складно розгледіти завуальовані загадки. Адже математичні відсилання в "Сімпсонах" розраховані на уважного і посидючого глядача, готового декілька разів переглянути улюблені епізоди.

Більшість математичних жартів у серіалі пов'язана з Лізою Сімпсон, другокласницею з непомірним для її віку інтелектом. Серед безлічі талантів Лізи - видатні здібності до математики. У серії "ГрошоБАРТ" Ліза береться за роль тренера бейсбольної команди Спрінгфілда. Її управління гравцями грунтується на статистичних методах, і під час першого матчу Ліза сидить на лавці запасних і розраховує маневри команди, обклавшись книгами з математики, фізики та бейсболу.

На корінцях книг можна побачити різні незрозумілі формули, проте одна з них - зовсім не випадковий набір символів, а знаменита тотожність Ейлера ei? + 1 = 0. Вона пов'язує п'ять фундаментальних математичних елементів: 0, 1, основа натурального логарифма число e, уявну одиницю i та число Пі.

Якщо звернутися до освіти творців шоу, то, наприклад, продюсер і сценарист Ел Джин отримав ступінь бакалавра математики в Гарварді, а фахівець з теорії алгоритмів Джефф Вестбрук заради роботи сценаристом залишив посаду старшого наукового співробітника в Єльському університеті.

Нагадаємо, що «Сімпсони» складаються з 24 сезонів. Першу міні-серію «Good night» показали в «Шоу Трейсі Ульман» 19 квітня 1987 року. Демонстрація повноцінних серій мультсеріалу розпочалася 17 грудня 1989 на каналі FOX. Випускається «Gracie Films» для кінокомпанії «20th Century Fox». Мультсеріал в даний час відомий телеглядачам більш ніж 100 країн.

Це насичене сатирою (у тому числі соціальною) шоу висміює багато кліше і стереотипів, зокрема - стиль життя «середньостатистичного американця», особливості світових культур в цілому, знаменитостей і навіть самого телебачення і телеканалу «Fox»; не соромиться зачіпати такі слизькі питання, як політика і релігія: зокрема, піднімалися теми одностатевих шлюбів, боротьби дарвіністів і війни в Іраку.

У 2007 році вийшов повнометражний мультфільм «Сімпсони в кіно» з героями серіалу. Фільм знятий режисером Девідом Сільверману. А в число сценаристів входить 11 авторів.

При бюджеті $75 мільйонів, світові збори картини склали $527 мільйонів.

Sushchenko 24 вересня 2013


Avatar
Ім'я:
10 травня 2024

популярні новини


Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 130
Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 117
Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 289
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 641
Найприбутковіші фільми 2023 року Найприбутковіші фільми 2023 року

«Брати Супер Маріо в кіно» заробили більше, ніж «Барбі».

7 травня 2024 323