Фільм Уявні друзі 2024

«Темна вежа» по Кінгу все-таки вийде


Новини: «Темна вежа» по Кінгу все-таки вийде

Головну роль у стрічці повинен був зіграти Хав'єр Бардем.

Після двох відмов голівудських кіностудій Universal Pictures і Warner Brothers від виробництва проекту екранізації «Темної вежі» по Стівену Кінгу, режисер стрічки Рон Ховард не опускає рук і продовжує доводити фільм до розуму.

Постановник вважає, що чутки про закриття проекту занадто перебільшені. Проект просто напросто був відстрочений. Зараз його команда докладає всіх зусиль до того, щоб картина дійшла до стадії виробництва.

"Ми всі прийняли обітницю мовчання з приводу прогресу, успіхів, оскільки знаємо, як зацікавлені засоби масової інформаці ї«Темною вежею» і скільки хвилювання було. Навіть Стівен Кінг визнає, що нам належить складна адаптація. Та й з фінансової сторони це не просто. Всі ми любимо цей проект і хочемо, щоб на екрані все вийшло», - сказав Ховард.

Екранізація циклу восьми романів «Темна вежа», що розповідає про довгы мандрівки стрілка Роланда Діскейна, прообразом якого став актор Клінт Іствуд, була запланована ще в 2007 році.

Роланд - останній член стародавнього лицарського ордену стрільців. Він живе у світі, відмінному від нашого, але який маэ і ряд подібностей. Політичний лад його світу - феодалізм, він поєднує в собі магію і технічні досягнення Америки старого Заходу. Кінцевою метою пошуків є Темна вежа - легендарне місце, яке утримує всі світи від руйнування і хаосу.

Світ Роланда, як пише Кінг, «зрушився», тобто багато аксіом стали не вірні. Наприклад, Сонце може сходити на півночі, а заходити на сході. Але Роланд впевнений, що якщо він дійде до центру всіх світів - до Темної вежі - і зможе піднятися на її верхній рівень, щоб побачити хто керує всім світобудовою, то, можливо, йому вдасться відновити порядок речей.

Раніше планувався наступний формат адаптації: три повнометражних фільми і серіал за мотивами трилогії. Після виходу першої частини фільму мав бути перший сезон серіалу. Цей сезон плавно підводить глядача до другої частини повнометражної картини. Другий сезон серіалу, наступний за другою повнометражкою, буде описувати події молодості головного героя. І, нарешті, заключний фільм трилогії розповість про постарілий Роланда Діскейна і про те, чим закінчилася його подорож.

Спочатку права на екранізацію романів Стівена Кінга «Темна вежа» викупив Дж. Дж. Абрамс, причому всього за 19 доларів. Але в підсумку все перегралося і сценарієм зайнявся сам автор книг Стівен Кінг, а також Аківа Голдсман, що отримав свого «Оскара» в 2002 році за «Ігри розуму». У вересні 2010 року було офіційно оголошено, що режисером трилогії затверджений Рон Ховард. Разом зі Стівеном Кінгом, Аківа Голдсманом і Брайаном Грейзером він також виступить в якості продюсера.

З виконавцем головної ролі теж було не все просто. Подейкували, що стрілка Роланда повинен був зіграти Вігго Мортенсен («Володар перснів»), потім Рассел Кроу, Деніел Крейг і навіть Х'ю Джекман. Але навесні 2011 року було офіційно заявлено, що головну роль у фільмі виконає Хав'єр Бардем.

Подивимося, що з цього вийде, адже відповідальність на плечах творців екранізації неймовірно велика. Вже заочно картина цілком претендує на великий успіх. Сам Стівен Кінг називає «Темну вежу» своїм magnum opus - кращим творінням.

Sushchenko 18 вересня 2013


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024
Гость
Гость 06 лютого 2014 10:34
0
Если концовка по книге значит стоит того!!!
.
Гость
Гость 19 вересня 2013 11:01
0
Круто
.

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 138
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 626
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 139
Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат

Глядачі вирішили піти подивитися на пристрасну гру Зендеї.

29 квітня 2024 659
Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 294