Фільм Таро 2024

В Україні вперше стартує Чілдрен Кінофест


Новини: В Україні вперше стартує Чілдрен Кінофест

Фестиваль пройде в семи містах України.

З 28 травня по 1 червня в Україні вперше пройде щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків - Чілдрен Кінофест. Епіцентром події стане Київ. Крім того, фестивальні події пройдуть в Одесі, Донецьку, Львові, Харкові, Дніпропетровську та Запоріжжі.

Програма Чілдрен кінофест включатиме міжнародну конкурсну програму, анімаційні добірки для дітей від 3 до 10 років, тематичні ретроспективи, а також інтерактивні ігрові майстер-класи на тему кінематографа. Організатором фестивалю виступає компанія Артхаус Трафік.

Директор Чілдрен Кінофест Денис Іванов: «Цього року, незважаючи на всі складнощі теперішнього часу, наша команда вирішила заснувати великий фестиваль кіно для дітей, де похід у кінотеатр був би одночасно і розвагою, і медіа-освітою. Вивчивши досвід дитячих кінофестивалів у Франції (Mon Premier Festival), Нідерландах (Cinekid), Чехії (Zlin Film Festival) і інших країнах, ми постаралися розробити концепцію, взявши те краще, що може бути втілене в українських реаліях».

У міжнародній конкурсній програмі Чілдрен кінофест змагатимуться сім повнометражних фільмів з різних країн світу для глядацької аудиторії віком від 10 років. Фільм-переможець буде визначений прямим глядацьким голосуванням.

Спеціальною подією Першого Чілдрен кінофесту стане ретроспектива фільмів Чарлі Чапліна, приурочена до 125-річчя з дня народження генія німого кіно. До неї увійдуть короткометражки і п'ять повнометражних стрічок про пригоди його знаменитого персонажа Бродяжки Чарлі, який у 2014 році також святкує сторічний ювілей.

Символом фестивалю стало совеня Чарлі-персонаж, створений на основі дитячого малюнка. Совеня зображене на першому постері Чілдрен кінофесту і назване на честь Чарлі Чапліна - людини, яка не тільки стояла біля витоків кінематографа, а й зумів об'єднати біля екранів людей різного віку.

Щороку Чілдрен Кінофест буде запрошувати громадських діячів на роль посла фестивалю , завдання якого полягає у популяризації ідей якісного дозвілля для дітей та формування різноманітного і насиченого культурного клітамата в Україні. Послом першого Чілдрен кінофесту стане Джамала - відома співачка, активістка «високого» напряму популярної культури.

Джамала: «Наші діти оточені величезною кількістю інформації. Вона надходить звідусіль - Інтернет, телебачення, радіо, кінотеатри. У таких умовах вкрай важливо фільтрувати цей потік, стежити за тим, чим діти «харчуються», на яких ідеалах і прикладах ростуть. Те насіння, яке ми посіємо в них сьогодні, проросте вже в їх дорослому житті. Тому не можна ставитися до дитячої культури як до чогось другорядного, адже саме в дитинстві багато в чому формуються особистості. Чілдрен Кінофест - це дуже своєчасне захід, незважаючи на те, що щільність подій в нашому дорослому житті зараз зашкалює. Діти ростуть і формуються навіть в часи революцій і воєн. Фестиваль дасть можливість побачити інше кіно для дітей - не тільки розважальне, а й повчальне, розвиваюче емоції. Але найголовніше, Чілдрен Кінофест - це простір, в якому діти, батьки, їхні родичі та друзі проводять час разом, з радістю і користю. Я щаслива підтримати проект, який близький моїм уявленням про популярній культурі: я вірю, що розваги можуть і повинні бути розумними, якісними і змістовними».

Організатори предствлять Чілдрен Кінофест і презентують перші фільми програми на першій прес-конференції фестивалю, яка відбудеться в Києві в день народження Чарлі Чапліна - 16 квітня.

Sushchenko 28 травня 2014


Avatar
Ім'я:
19 травня 2024
Гость
Гость 28 травня 2014 07:26
0
Гость 27 мая 2014 15:27
Здравствуйте! Где посмотреть расписание феста? И где можно купить билеты? Спасибо!

напишите на admin собака kino-teatr.ua
.
Гость
Гость 27 травня 2014 15:27
0
Здравствуйте! Где посмотреть расписание феста? И где можно купить билеты? Спасибо!
.
root
root (Киев) 23 травня 2014 12:05
0

Татьяна 23 мая 2014 10:45
где достать билеты (пригласительные) на чилдрен фест?
напишите на admin собака kino-teatr.ua
.
Татьяна
Татьяна 23 травня 2014 10:45
0
где достать билеты (пригласительные) на чилдрен фест?
.

популярні новини


Трейлер дилогії «Горизонт: Американська сага» Трейлер дилогії «Горизонт: Американська сага»

Масштабний історичний епік від оскароносного режисера Кевіна Костнера.

18 травня 2024 105
Список номінантів на «Золоту Дзиґу» Список номінантів на «Золоту Дзиґу»

Члени Української кіноакадемії визначили претендентів на Восьму Національну кінопремію.

18 травня 2024 162
Тизер-трейлер «Мегаполіса» Тизер-трейлер «Мегаполіса»

Фільм-мрія великого режисера Френсіса Форда Копполи.

15 травня 2024 297
11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму 11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму

Найбільший дитячий кінофестиваль України знову пройде в кінотеатрах 10 міст, а також онлайн.

16 травня 2024 292
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 751