Фільм Уявні друзі 2024

«Ядерні відходи» можуть стати «Кращою короткометражкою»


Новини: «Ядерні відходи» можуть стати «Кращою короткометражкою»

Церемонія нагородження пройде в грудні цього року.

Вперше в історії вітчизняного кінематографа українська стрічка номінована на приз Європейської кіноакадемії (EFA). Фільм режисера Мирослава Слабошпицького «Ядерні відходи» (NUCLEAR WASTE) номінований в категорії Кращий короткометражний фільм 2013 року.

Знятий у Чорнобилі 24-хвилинний фільм Мирослава Слабошпицького був номінований на кінофестивалі в Грімстаді (Норвегія), що завершився 16-го червня вночі. Фестиваль разом з Берлінале, Роттердамом, Локарно, Венецією та іншими входить в «елітний клуб» 15 міжнародних кінофестивалів, акредитованих Академією для висування фільмів на здобуття нагороди EFA.

«Журі високо оцінило сильне авторське висловлювання і зіставлення поводження з радіоактивними відходами та викинутих людських життів. Створені режисером персонажі гідні захоплення у фільмі, що дає ідеальний опис ядерної природи - середовища, ворожого для всього живого. У фільмі показано місце, де всі діалоги замовкають. Історія рухається сама по собі, в повільному, механічному темпі, і це стає ілюстрацією відчуження людської душі», - повідомляється на сайті фестивалю.

У числі 15 фільмів, з якими «Ядерні відходи» боротимуться за нагороду Європейської кіноакадемії - російська короткометражка «Лист» Сергія Лозниці, яка виграла номінацію на кінофестивалі у Кракові.

На рахунку фільму «Ядерні відходи» вже кілька престижних нагород, в тому числі «Срібний леопард» МКФ в Локарно і Гран-Прі кінофестивалю «Кіношок», «Золота медаль» Белграда та ін.

Чи привезе Мирослав Слабошпицький в Україну статуетку за «Кращий європейський короткометражний фільм 2013 року», стане відомо на церемонії нагородження Кіноакадемії, яка пройде в Берліні в грудні 2013 року.

Українські глядачі зможуть побачити короткометражку "Ядерні відходи" на Одеському міжнародному кінофестивалі вже в липні.

Нагадаємо, що «Ядерні відходи» - камерна історія про чоловіка і жінку, які працюють у зоні відчуження. Фільм, продюсерами якого виступили Володимир Тихий, Денис Іванов та Ігор Савиченко, входить до складу альманаху «Україна, Гудбай» (компанія «Артхаус Трафік»), що стартував у листопаді минулого року в кінотеатрах України. 

Sushchenko 18 червня 2013


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 136
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 626
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 139
Фінальний трейлер «Уявних друзів» Фінальний трейлер «Уявних друзів»

Раян Рейнольдс у яскравій сімейній комедії!

12 квітня 2024 919
Бокс-офіс США. Тріумф екшну «Повстання штатів» Бокс-офіс США. Тріумф екшну «Повстання штатів»

Рекордна перемога для студії A24.

15 квітня 2024 824