Фільм Уявні друзі 2024

«Фестиваль нового грузинського кіно» їде до столиці


Новини: «Фестиваль нового грузинського кіно» їде до столиці

Глядачів чекають дев'ять фільмів в кінотеатрі «Жовтень».

З 23 по 27 листопада в с Києві стартує дев'ятий «Фестиваль нового грузинського кіно». Огляд пройде в столичному кінотеатрі «Жовтень » за підтримки Міністерства культури України , Грузії , Посольства Грузії в Україні , а також Національного центру кінематографії Грузії.

Глядачам будуть представлені дев'ять грузинських стрічок.

Розклад сеансів нижче:

23.11.2013
18.00 Урочисте відкриття фестивалю.  
«Мандарини»
Жанр: драма
Режисер: Заза Урушадзе
У ролях: Лебіт Ульсфак, Ельмо Нюганен, Міхеїл Месхі, Георгій Накашидзе, Райво Трасс
Дії відбуваються під час війни в Абхазії. Більше 100 років в Абхазії існували три естонські села. Коли почалися військові дії, Президент Естонії переселив населення цих сіл на історичну батьківщину. В Абхазії залишилося лише кілька естонців. Поранені в боях грузинський солдат доброволець і чеченський бойовик у пошуках притулку опиняються у старому естонському будинку. Обидва лежать в різних кімнатах, але пристрасно хочуть вбити один одного.
Виробництво: Грузія фільм, 2013, 90 хв.


24.11.2013
17-50 - «Чи є там театр?!» - Документальний фільм про відомого грузинського актора Кахі Кавсадзе.
Жанр: документально-біографічний 
У головній ролі: Кахі Кавсадзе
Режисер – Нана Джанелідзе
Фільм розповідає про життя однієї родини, родини Кавсадзе: про діда Кахі - Сандро, про батька - Даташке і про самого Кахі. Історія цієї родини – доля однієї великої країни, яка зникла з карти і незабаром вже не буде існувати в пам'яті людства.
Виробництво: Грузія , 2011, 45 хв.

18-45 - «Білий як сіль»
Жанр:
 драма
У ролях: Ніно Корідзе, Фея Цівадзе, Гагі Сванідзе, Георгій Кіпшидзе
Режисер: Кеті Мачаваріані
Грузія на початку ХХІ століття. Самотня 35-річна Нана кожен літній сезон працює на одному з чорноморських курортів і збирає гроші , щоб відкрити маленьке кафе у своєму рідному місті. Іноді вона зустрічається з поліцейським Ніко, біженцем з Абхазії. Його старі батьки живуть у напівзруйнованому будинку разом з іншими біженцями. Батько доглядає за дружиною, яка втратила пам'ять й не впізнає навіть власного сина. Несподівано у замкнутому світі Нани і Ніко з'являється безпритульна дівчинка Сопо. Вона намагається вселити в оточуючих її людей надію на краще життя. Але тільки Нана здатна пройти по цій «стежці надії». 
Виробництво: Грузія , 2011, 85 хв.


25.11.2013
18-25 - «Піросмані»
Жанр:
 біографічна драма
Режисер-постановник: Георгій Шенгелая
У ролях: Автанділ Варазі, Додо Абашидзе, Зураб Капіанідзе, Теімураз Берідзе, Борис Ціпурія, Марія Гварамадзе, Ніно Стурідзе, Розалія Мінчін, Гіві Александрія та ін. 
Художнику-самоуку, Ніко Піросманашвілі, що приїхав у Тбілісі з Мірзаані, деякий час довелося працювати провідником на поїзді, пізніше він відкрив духан, але в торгівлі себе не знайшов і зайнявся художнім оформленням інших духанів. Зароблені гроші витрачав на фарби і склянку вина, мріяв про французьку танцівницю Маргариті з кафе «Шантан». Одного разу малюнки Ніко привернули увагу художників-відвідувачів духана, які незабаром розшукали і запросили його на зібрання свого товариства. Зрадів Ніко, що надалася можливість поспілкуватися з професіональними митцями. Але вони не визнали мистецтво Піросмані та в газеті опублікували його карикатуру. Останні дні життя Ніко Піросмані доживав у бідності і самотності.
Виробництво: Грузія фільм, 1969 , 86 хв.
Нагороди: Великий приз на МФК у Чікаго (1974 р.), Премія Британської кіноакадемії (1973 р.)

19-50 - «Дні вулиці»
Жанр:
 драма
У ролях: Зура Бегалашвілі, Гага Чіхладзе, Ека Чхеідзе, Георій Кіпшидзе, Русіко Кобіашвілі
Режисер: Леван Когуашвілі
Головним героєм фільму є 45-річний наркоман, якому належить зробити найважливіший вибір у своєму житті: корумповані поліцейські взамін на наругу над 16-річним сином його друга, обіцяють нагородити його наркотиками і грошима, у іншому випадку – йому загрожує 10 років в'язниці і на цьому, практично, його життя закінчене.
Виробництво: Грузія , 2010, 86 хв.


26.11.2013
18-05 - «Кето і Коте»
Жанр:
 комедія, мелодрама, музика
У ролях: Бату Кравеішвілі, Цаца Аміраджібі, Шалва Гамбашидзе, Мері Давіташвілі, Міхеїл Гегечкорі, Андро Кобалідзе, Георгій Геловані, Веріко Анджапарідзе, Леіла Абашидзе та інш.
Режисери: Вахтанг Табліашвілі та Шалва Гедеванішвілі
Музична комедія за мотивами класичної грузинської п'єси Авксентія Цагарелі «Ханума». Багатий тіфліський купець мріє поріднитися з аристократією і збирається для цього видати свою дочку за старого збіднілого князя. Дівчина в розпачі – вона любить молодого поета, племінника князя. За допомогою друзів і свахи Хануми молодим закоханим вдається перехитрити старих і домогтися свого щастя.
Виробництво: Грузія, 1948, 90 хв.

19-45 - «Остання прогулянка»
Жанр:
 драма
У ролях: Ніні Бадурашвілі, Кабу, Міша Месхі, Тазо Цхакаія, Тіна Далакішвілі та інш. 
Герой фільму пройшов війну 90-х, т.з. представник «втраченого покоління». Після 16-літьного ув’язнення, він виходить із в’язниці та не може змиритися з сучасним буттям.
Виробництво: Грузія, 2012, 88 хв.


27.11.2013 
17-50 - «Посміхайтеся»
Жанр: 
комедія, драма
Режисер: Русудан Чконія
У ролях: Ія Сухіташвілі, Ека Картвелішвілі, Шорена Багашвілі, Мака Чічуа, Лела Метревелі, Ія Нінідзе, Пікрія Нікабадзе, Торніке Бзіава, Тамара Бухнікашвілі, Тамріко Бзіава
Десять жінок, сім з яких дуже бідні, відчайдушно борються за першість на конкурсі краси для матерів, що мають більше трьох дітей. У нагороду переможниця отримає квартиру і 25000 доларів. Свято краси поступово перетворюється на пекло і героїні стають перед головним питанням: чи можна чогось досягти, втративши свою людську гідність?
Виробництво: Грузія, 2012, 110 хв.

19-50 - «Суса»
Жанр:
 драма
Режисер: Русудан Пірвелі
У ролях: Джіорджі (Гіоргі) Гогешвілі, Катерина Кобахідзе, Автанділ Тетрадзе
Головний герой фільму – дванадцятирічний Суса. Як і всі хлопчики, він любить грати, але змушений працювати на підпільному лікеро-горілчаному заводі. У його обов'язки входить доставка алкоголю споживачам. Суса віддає частину заробітку вуличним злочинцям і намагається не потрапити на очі поліцейським. Одного разу мати повідомляє Сусі, що скоро, після довгої відсутності, додому повернеться його батько. Це дає хлопчику надію на нове життя.
Виробництво: Грузія, 2010, 89 хв.

Sushchenko 22 листопада 2013


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 140
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 626
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 139
Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат

Глядачі вирішили піти подивитися на пристрасну гру Зендеї.

29 квітня 2024 659
Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 294