Фільм Уявні друзі 2024

"Географ глобус пропив" взяв дві основні нагороди ОМКФ


Новини:

Четвертий Одеський міжнародний кінофестиваль визначив переможців.

Цього року тріумфатором Одеського міжнародного кінофестивалю стала російська картина «Географ глобус пропив» з Костянтином Хабенським у головній ролі. Фільм удостоївся одразу двох головних нагород - премії за «Кращий фільм» від журі та глядацького Гран-прі. Продюсером кінокартини виступив Валерій Тодоровський, який і приймав нагороди кінофестивалю разом з режисером Олександром Велідінським.

- Рішення було прийнято нами одноголосно, - стверджує глава журі Четвертого Одеського міжнародного кінофестивалю Олександр Роднянський. - Ми оцінювали силу персонажів, оригінальність художньої задумки, глибину драматургії. І, на нашу думку, серед безлічі гідних фільмів, представлених у конкурсній програмі, саме «Географ глобус пропив» відображає всі ці якості.

Це не перший випадок, коли один фільм отримує одразу дві основних нагороди на ОМКФ. Наприклад, на Першому Одеському кінофестивалі, коли Гран-прі вручало ще журі, відразу дві премії отримала російська мелодрама «Дітям до шістнадцяти» - фільм виявився абсолютним лідером як глядацького, так і професійного голосування.

Цікаво, що цього року в глядацькому голосуванні «Географ» не набагато обігнав індійську драму «Ланчбокс». Втім, і «Ланчбокс» не залишився без нагород - журі Четвертого Одеського МКФ віддало премію за «Кращу режисуру» постановнику картини Рітешу Батрі.

Приз за кращу акторську роботу отримали дві юні грузинські актриси Ліка Баблуані і Міріам Бокерія за свою гру у фільмі «В цвіту». Для обох дівчат ця нагорода стала першою.

Також вперше в рамках основної церемонії нагородження був визначений «Кращий український повнометражний фільм». Їм, цілком передбачувано, став масштабний байопік «Параджанов» про життя і творчість легендарного українського режисера. До речі, всього рік тому «Параджанов» був учасником пітчинг-сесії в рамках Третього Одеського МКФ. Ще одну українську нагороду отримав кліпмейкер Максим Ксьонда за свою короткометражку «Дорога».

Крім того, стали відомі дати П'ятого, ювілейного, Одеського міжнародного кінофестивалю. Він пройде в Південній Пальмірі з 11 по 19 липня 2014 року. Передбачається, що в наступному році у кінофестивалю буде більше глядацьких майданчиків, так як цього року наявні майданчики насилу покривали кількість відвідувачів. 

Катя Зиновьева 22 липня 2013


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 132
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 138
Фінальний трейлер «Уявних друзів» Фінальний трейлер «Уявних друзів»

Раян Рейнольдс у яскравій сімейній комедії!

12 квітня 2024 919
Бокс-офіс США. Тріумф екшну «Повстання штатів» Бокс-офіс США. Тріумф екшну «Повстання штатів»

Рекордна перемога для студії A24.

15 квітня 2024 824
Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха» Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха»

Кожен заслуговує на щасливий кінець.

23 квітня 2024 805