Фільм Уявні друзі 2024

«Міна» з Канн приїде до Києва


Новини: «Міна» з Канн приїде до Києва

Початок о 18:00.

2 липня в Києві, в кінотеатрі «Україна» о 18.00 відбудеться прем'єра українського короткометражного фільму «Міна», знятого в зоні АТО.
 
За сюжетом молодий художник Гена хоче миру і творчої самореалізації. І навколишній світ не дає йому спокою: батьки не сприймають його громадянської позиції, кохана дівчина не розуміє, оточення дратує. Хлопець назавжди покидає рідне село на охопленому війною Донбасі - їде туди, де стріляють. В автобус в краще майбутнє - кілька кроків, як раптом на шляху втікача виникає справжня перешкода, яка може позбавити його життя ... Варто Гені відірвати ногу від землі - міна вибухне. І поки хлопець не може зійти з місця - всі ті, від кого він втік, знаходять його ...
  
Вже більше року Україну в світових новинах пов'язують зі збройним конфліктом на Сході держави. Щоб показати ситуацію просто і зрозуміло, в художній формі, через емоції людей, які опинилися в епіцентрі подій, творча група вирушила у звільнену частину Донецької області (у Слов'янськ, Семеновку, Артемівськ, Сіверський і Святогірськ) - щоб на власні очі побачити наслідки руйнівних боїв і поспілкуватися з місцевими жителями. Деякі сцени фільму «Міна» зняті без використання декорацій - в селі Семенівка і в місті Слов'янську, постраждалих від обстрілів.
  
Стрічка не просто розповідає про «совок», який, як бур'ян на пустирі, вчепився корінням за пострадянський простір і проріс агресією і нетерпимістю. «Міна» наочно демонструє перевірену часом і життям мудрість: «Вихід там же, де і вхід» і як то кажуть: «розміновує свою свідомість».
  
Короткометражний художній фільм «Міна» був знятий у вересні 2014 року. Це - спільний продукт голлівудських і українських фільммейкеров для представлення України в світовому кінематографі.
  
Світова прем'єра фільму відбулася на міжнародному кінофестивалі в Каннах (SHORTFILMCORNER в рамках FESTIVALDECANNES - з 13 по 24 травня 2015р.)
 
Стрічку планується заявити на міжнародних кінофестивалях в Локарно, Турин, Сан-Франциско, Берліні та інших міжнародних фестивалях.
 
Зараз йдуть переговори про трансляцію фільму українськими телеканалами. Розглядається можливість трансляції фільму в телевізійних мережах різних країн (SundanceChannel, HBO, Showtime і т.п.) і OnDemand інтернет-каналах (Netflix, AmazonInstantVideo, AppleTVтощо). Таким чином з України та українським кіномистецтвом зустрінуться не лише туристи в готелях, але і жителі багатьох країн. 

Sushchenko 2 липня 2015


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 136
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 626
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 139
Фінальний трейлер «Уявних друзів» Фінальний трейлер «Уявних друзів»

Раян Рейнольдс у яскравій сімейній комедії!

12 квітня 2024 919
Бокс-офіс США. Тріумф екшну «Повстання штатів» Бокс-офіс США. Тріумф екшну «Повстання штатів»

Рекордна перемога для студії A24.

15 квітня 2024 824