Фільм Уявні друзі 2024

На кіноринку у Каннах працюватиме Український павільйон


Новини: На кіноринку у Каннах працюватиме Український павільйон
З 16 по 26 травня на 65-му Каннському кінофестивалі у рамках кіноринку відкриють Український павільйон, який представить Державне агентство з питань кіно.
Про це в рамках прес-конференції розповіла голова Державного агентства з питань кіно Катерина Копилова. За її словами, Український павільйон буде розташований на 25 квадратних метрів, де будуть проходити презентації українських фільмів, серед яких дві нові стрічки і  колишній хіт українського прокату «Той, що пройшов Крізь вогонь».
- Наша головна мета - представити Україну в Європі як кінематографічну країну, - каже Катерина Копилова. - У світі повинні розуміти, що крім нашого великого кінематографічного минулого у нас є і наше кінематографічне майбутнє. Для нас Каннський кіноринок - це можливість не продати український продукт, а завдяки встановленим зв'язкам спочатку створити продукт, який буде проданий. Зараз нам продавати нічого.
В української делегації в Каннах вже намічений ряд зустрічей, серед яких зустріч з директором Грузинського національного центру кіно, генеральним директором Міжнародної федерації асоціації кінопродюсерів, арт-директором Венеціанського міжнародного кінофестивалю та іншими представниками європейських кіноасоціації і кінофондів.
В рамках роботи павільйону буде проведена презентація двох українських фільмів «У кожного свій Чехов» і «Чемпіони з підворіття». Останній розповість реальну історію перемоги Української національної збірної в чемпіонаті з футболу серед бездомних, який пройшов в Мілані в 2009 році. «У кожного свій Чехов» - це збірка короткометражок, знятих за мотивами оповідань Антона Чехова, сюжет яких перенесено на сучасні реалії.
Також в Каннах представлять два українські кінофестивалі - «Молодість» і ОМКФ.
Результатом торішньої участі України у Каннському кіноринку стало підписання договору з Францією про двостороннє співробітництво. Зараз заплановано низку спільних робіт з французькою стороною, серед яких фільм «Параджанов».
Шістьдесят п'ятий Каннський кінофестиваль проходить з 16 по 27 травня у французьких Каннах. Цього року жоден український фільм не потрапив ні в повнометражну, ні в короткометражну конкурсну програму кінофестивалю.
Катя Зиновьева 11 травня 2012


Avatar
Ім'я:
10 травня 2024

популярні новини


Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 122
Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 103
Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 283
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 633
Найприбутковіші фільми 2023 року Найприбутковіші фільми 2023 року

«Брати Супер Маріо в кіно» заробили більше, ніж «Барбі».

7 травня 2024 316