Фільм Ґарфілд у кіно 2024

Зворотня сторона успіху


Новини: Зворотня сторона успіху

Популярність – річ примхлива. Її важко створити обмежуючись загальновідомими критеріями. Та вона є гарантією успішного довголіття в кінематографі. Якщо вміння здивувати публіку поза камерою залишається певним недоліком, а взамін нам настирно пропонують чудовий акторський талант – така популярність для актора лишається у стінах кінотеатру. Поза ним вражені фанати швидко позбуваються героя, перебравшись на обожнювання нового харизматичного обличчя, в якого можливо і немає неймовірного таланту, але в наявності сексуальність, бурхливе особисте життя і різноманітні скандали. Історія кіно знає безліч реальних сюжетів, в яких героїня і актриса пішли різними шляхами. Опинившись на нагородженні премією «Оскар» наступні актриси відчули мить слави, яка поступово зіграла із їх кар’єрою злий жарт.

Мері Пікфорд : «Додавання звуку в кіно все одно, що намалювати помадою Венеру Мілоську»

Від самого початку її карєри кіно для неї було на другому місці після театру. Дебютувавши на Бродвеї Мері поринула у кінематограф, і згодом у її житті разом із режисером Гріффітом з’явились і постійні зйомки, денний гонорар за які складав 10 $. Персонажі Пікфорд були досить синонімічними. Це були переважно знедолені сироти бідного походження скривджені життям. Такі образи були досить популярними у публіки, яка постійно співчувала героям Мері. Досягнувши успіху на екрані актриса повернеться і в театр. Хоча покази фільмів за участю Пікфорд в кінотеатрах досягали більших аншлагів і курйозних ситуацій: на одному з сеансів фільму «Гордість клану» відбулося таке юрмище, що глядачі вибили двері в кінотеатр. Окрім суто акторських здібностей актриса яскраво зарекомендувала себе на терені організації кінобізнесу. Мері Пікфорд доклала зусиль до створення не лише декількох кінокомпаній, але й Американської кіноакадемії, яка однією з перших «Оскаром» відзначила роль Мері у її першій звуковій картині «Кокетка». Після цього зірка Пікфорд у кінематографі почала згасати, що призвело до повного прощавання із глядачами вже у 1933 році. Актриса, якій виповнилось лиш 40 років так і не зуміла отримати популярність під час народження звуку в кіно.

Луїза Флетчер: «Я ніколи не говорила про те, що я хотіла зробити»

Народжена в багатодітній сім’ї глухонімих батьків Луїза навчилась говорити завдяки тітці, яка з нею займалась, і сприяла її прагненню стати актрисою. Після тривалої телевізійної кар’єри у тринадцяти різних серіалах актриса зупиняє свою кар’єру заради виховання дітей. Її поверненням стає чудова роль у кримінальній драмі Роберта Олтмена «Злодії як ми». Підбираючи актрису для екранізації «Польоту над гніздом зозулі» Кена Кізі режисер Мілош Форман зупиняється на маловідомій Луїзі Флетчер. Тріумфальна роль педантичної медсестри, яка протистоїть навіженому герою Джека Ніколсона, намагаючись утримати владу над мешканцями психічної лікарні у своїх руках, зробила із Флетчер лауреатку трьох головних кінематографічних премій («Оскар», «Золотий глобус», «БАФТА»). Її гра у фільмі була надвагомою і цікавою, і тому при виборі номінантів на «Оскар» її другоплановий хронометраж появи на екрані був оцінений кіноакадеміками як «головна жіноча роль». А під час церемонії нагородження статуетками промова Луїзи зворушила усіх, адже актриса звернулась до своїх батьків на мові жестів подякувавши їм за те, що навчили її мріяти. Але після «зозулі» фільми, у яких їй доводилось зніматись завжди поступались рівню шедевра Формана. Так і залишившись «актрисою однієї ролі» побачивши Луїзу в епізодах у різних стрічках глядачі довго здогадуються: чому ця актриса так схожа на медсестру Ретчед?

Гіларі Свонк: «Я просто дівчина з трейлер-парку, якій наснився сон»

Нещодавно із Гіларі Свонк трапився скандал. За невідомий гонорар вона поїхала у Чечню на день міста Грозний, який співпав із днем народження тамтешнього лідера Кадирова. Поздоровивши лідера Чечні з днем народження акторка повернулась в США зацькованою правозахисними організаціями, які закликали Свонк покаятись і віддати гонорар на благочинність. Свій вчинок Гіларі списала на неадекватну роботу власних піарщиків, які не розповіли бідолашній куди вона їде… Двічі лауреатка «Оскару» за відсутності неймовірних гонорарів і цікавих ролей змушена подорожувати у Росію за сумнівними пропозиціями. А розпочиналось все як в казці. Після ролі матері-одиначки в серіалі «Беверлі Гіллз: 90210» акторка була видалена зі сценарію, і не догравши навіть повний сезон поринула в повнометражне кіно. Неочікуване перевтілення в хлопця у фільмі «Хлопці не плачуть» за смішний гонорар у 3 тис. $ миттєво зробили зі Свонк володарку «Оскара» і «Золотого глобуса». Ще вчора у пошуках ролей збиткова акторка вмить опинилась в одному списку із Джулією Робертс. Та жіночність і шарм, які могли б подарувати Свонк різноплановість так і не були правильно використані режисерами. І тому картини «Історія з намистом» і «Амелія» залишаються невдалою спробою вибратись із заданого амплуа. Після другого «Оскара» за роль боксерки, для Гіларі справжнім по рятуванням стала робота із чудовим сценаристом Річардом ЛаГравенезом, який самостійно поставив дві хороші картини зі Свонк («Письменники волі» і «P.S. Я кохаю тебе»), які стали виключенням із сумної традиції її дивного кіножиття.

Міра Сорвіно: «Я часто розмовляю сама із собою вголос»

Донька маловідомого, але помітного товстуна-актора Пола Сорвіно закінчила з відзнакою Гарвард у східноазіатських дослідженнях. Та акторське сімейне наслідування і чудові візуальні дані були багатообіцяючими факторами Міри саме у підкоренні Голлівуду. Після декількох епізодів, серед яких опинилась хороша картина Роберта Редфорда «Телевікторина» актриса успішно відбула кастинг до 25-го фільму Вуді Алена «Велика Афродита». Герой Аллена намагається врятувати порноакторку від жахливого існування. Звичайно, що розіграно це у дотепному, саркастичному дусі, де Міра на рівних змагається у комічності із Вуді, створюючи карикатурний образ в якому чудово вживаються її акторські і особисті принади. Поцілувавши Квентіна Тарантіно (з яким у неї були нетривалі стосунки) під час виходу на сцену за «Оскаром», Сорвіно була приречена на довготривалий успіх. Та як закінчилась love story з Тарантіно, так і в кіно актриса здається вичерпалась на фільмі Аллена постійно знімаючись в посередніх фільмах і серіалах, серед яких все ж виділяються деякі назви: «Криваве літо Сема» Спайка Лі та епізодична поява у культовому «Доктор Хаус». За увесь час після отримання статуетки «Оскар» Міра Сорвіно зуміла побудувати міцну сім’ю із молодшим на 14 років актором Крістофером Бакусом, з яким вона народила трьох дітей. На сьогодні, після досить успішної появи в малобюджетній картині «Як кульбаби» здається прийшов час її сходження. Але чи бажає цього сама Міра?

Мерседес Рул: «У нас є тенденція осуджувати те, що ми не розуміємо»

Маючи ірландські, німецькі та кубинські корені Мерседес Рул народилась у Нью-Йорку в сім’ї агента ФБР і шкільної вчительки. Там у місті «Великого яблука» розвиваються події неймовірно трагікомічної кінопритчі Террі Гілліама «Король-рибак», яка стала вершиною її акторської кар’єри. Роль у Мерседес досить симптоматична: її героїня демонструє найрізноманітніший спектр почуттів, залишаючись в тіні ексцентричного дуету Бріджесс-Вільямс. І якщо до тріумфальної фантасмагорії Гілліама актриса успішно відточувала майстерність на сцені, а також в невеликих ролях в кіно («Епоха радіо», «Великий»)і на ТБ, то після «Короля-рибака» кар’єра зовсім не склалась. Перемінлива участь в кіно- і телевізійних проектах (серед яких відома «Джіа» з Анджеліною Джолі) не створювали жодного ажіотажу для цієї харизматичної актриси із неамериканською зовнішністю. Незважаючи на численні нагороди на своєму рахунку («Оскар», «Золотий глобус» і театральний «Тоні»), Рул не змогла знайти цікавих проектів, які вказують на нестачу добре написаних матеріалів для актрис певного віку. Сьогодні Мерседес Рул повністю залишається поза грою у великому кіно зосередившись на театральних постановках.

Максим Івануха

mivanukha 1 грудня 2011


Avatar
Ім'я:
21 травня 2024

популярні новини


Бокс-офіс США. «Уявні друзі» перші Бокс-офіс США. «Уявні друзі» перші

Фільм з Раян Рейнольдсом продемонстрував непоганий результат.

20 травня 2024 191
Фінальний трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого» Фінальний трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого»

Ще більше відбірного екшну та гострого гумору від Вілла Сміта і Мартіна Лоуренса.

17 травня 2024 360
11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму 11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму

Найбільший дитячий кінофестиваль України знову пройде в кінотеатрах 10 міст, а також онлайн.

16 травня 2024 406
Список номінантів на «Золоту Дзиґу» Список номінантів на «Золоту Дзиґу»

Члени Української кіноакадемії визначили претендентів на Восьму Національну кінопремію.

18 травня 2024 278
Бокс-офіс США. «Ебіґейл» не змогла перемогти Бокс-офіс США. «Ебіґейл» не змогла перемогти

Лідерство в прокаті зберіг екшн «Повстання штатів».

22 квітня 2024 795