место для рекламы

Стартує Канський фестиваль


Новини: Стартує Канський фестиваль

Ведучою церемонії відкриття МКФ стане французька актриса Одрі Тоту.

Сьогодні, 15 травня, відкривається найбільший щорічний кінематографічний фестиваль у Каннах. 66-ту церемонію відкриття буде вести французька кінодіва Одрі Тоту. Фільмом-відкриттям стане стрічка австралійського режисера База Лурмана «Великий Гетсбі» з Леонардо ДіКапріо в головних ролях.

У конкурсній програмі фестивалю 52 повнометражних художніх фільми. У головний конкурс, переможець якого отримає "Золоту пальмову гілку", включено 20 картин. Найбільша кількість претендентів на головний конкурс представили США і Франція - по п'ять фільмів. Двома картинами представлена ​​Японія. За однією стрічці направили режисери з Італії, Чаду, Китаю і Гонконгу, Нідерландів, Мексики, Польщі, Данії.

У нинішньому році журі Каннського фестивалю очолює американський режисер Стівен Спілберг. Крім нього оцінювати картини будуть одразу чотири володарі "Оскарів": австралійська актриса Ніколь Кідман, американський режисер китайського походження Енг Лі та австрійський актор Крістоф Вальц.

Серед «зіркових» гостей, які з'являться на червоній доріжці, будуть Майкл Дуглас, Метт Деймон, Емма Уотсон, Райан Гослінг та інші.

Закриє захід трилер Жерома Салля «Зулус» за участю Орландо Блума і Фореста Уїтакера. Прем'єра стрічки відбудеться 26 травня.

На Каннському фестивалі присутній і кореспондент кінопорталу kino-teatr.ua, який будет вести щоденник заходу онлайн. З його матеріалами можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, що Каннський фестиваль є найбільшим після Олімпійських ігор форумом з числа акредитованих журналістів. На нинішньому їх число досягло 4,8 тисяч. Немає практично жодної країни світу, яка б не мала на фестивалі представників своїх ЗМІ. 

Sushchenko 15 травня 2013


Avatar
Ім'я:
2 травня 2024

популярні новини


Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс

Актриса може зіграти в екранізації «Евенджеліни» Роба Лайфелда, творця «Дедпула».

1 травня 2024 137
Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха» Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха»

Кожен заслуговує на щасливий кінець.

23 квітня 2024 491
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 320
Тизер-трейлер фільму «Муфаса: Король лев» Тизер-трейлер фільму «Муфаса: Король лев»

Disney презентує приквел до однієї з найвідоміших своїх робіт.

30 квітня 2024 212
Український трейлер стрічки «Химера» Український трейлер стрічки «Химера»

Пригодницька романтична комедія від номінантки на «Оскар» Аліче Рорвахер.

1 травня 2024 114