Фільм Уявні друзі 2024

У Мюнхені проведуть Дні українського кіно


Новини: У Мюнхені проведуть Дні українського кіно

Стрічки особисто представлять режисери, актори та інші учасники творчих груп.

З 5 по 7 грудня в Університеті телебачення і кіно Мюнхена покажуть найкращі українські фільми останніх років та найяскравіші короткометражні фільми 44-го кінофестивалю "Молодість".

Метою заходу є промоція сучасного українського кінематографа і підняття іміджу України за кордоном. Всі кошти, зібрані від продажу квитків, будуть передані на потреби дітей, що постраждали від війни на сході України.

Фільм-відкриття програми - "Поводир" (2014, реж. Олесь Санін), номінант від України на приз Американської кіноакадемії "Оскар" в категорії "Кращий фільм іноземною мовою". Дія розгортається в 1930-х роках. Сліпий кобзар рятує сина убитого американського журналіста - значить хлопчик стає поводирем. Одну з головних ролей виконує відома українська співачка Джамала. Фільм представить його продюсер Ігор Савиченко.

У програмі "Днів українського кіно в Мюнхені" – фільм "Істальгія" (2012, реж. Дар’я Онищенко), знятий у копродукції з Німеччиною та Сербією. Це три любовних історії з Мюнхена, Києва та Белграда. Фільм брав участь у Повнометражному конкурсі 42-го КМКФ "Молодість". У ролях – відомий австрійський актор і режисер Карл Маркович, а також український актор Олексій Горбунов, який особисто представить фільм разом з авторкою сценарію і режисеркою Дар’єю Онищенко. Фільм брав участь у конкурсах міжнародних кінофестивалів Hofer Filmtage (Німеччина) і Tallinn Black Nights Film Festival (Естонія).

"Брати. Остання сповідь" (2014, реж. Вікторія Трофименко) – учасник Повнометражного конкурсу 44-го МКФ "Молодість". Екранізація роману шведського письменника Торгні Ліндгрена про непримиренну ворожнечу між двома братами. У фільмі дію перенесено в українські Карпати. До провінційного містечка приїжджає письменниця. Невдовзі вона стає ланкою між старими братами, чий сенс життя – у боротьбі: хто довше проживе й не потішить другого своєю смертю. Приз за найкращу жіночу роль (Наталка Половинка) – "Срібний Георгій" Московського міжнародного кінофестивалю. Фільм представить авторка сценарію і режисерка Вікторія Трофименко.

"Молитва за гетьмана Мазепу" (2001, реж. Юрій Іллєнко) – майже класичний український фільм. Його зняв один з найвідоміших режисерів українського поетичного кіно Юрій Іллєнко. У головній ролі – великий актор Богдан Ступка. Це фільм-фантасмагорія, уявний діалог історичних антагоністів: імператора Петра I та гетьмана Івана Мазепи. Неначе уві сні, гетьман встає з могили, щоб розповісти про своє життя і боротьбу. Міністерство культури РФ не рекомендувало фільм для показу на території Росії. Стрічка брала участь у Берлінському Міжнародному кінофестивалі 2002 року. У Мюнхені фільм представить Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Найкращі короткометражні стрічки з Національного конкурсу МКФ "Молодість" 2014 року – також у програмі "Днів українського кіно". Переможець конкурсу – документальний фільм "Обличчя" Нікона Романченка, де через портрети учасників Євромайдану розказано про зимові події 2013-2014 у Києві. "Прості речі" Олександра Ратія – нова робота переможця Національного конкурсу "Молодості-2013" ("Повернення"); її відзначено спеціальним дипломом журі "За вміння простими засобами створити глибокий образ". Це оповідка про самотність літніх людей, яким лишається розмовляти з котом і засинати під телевізор. Іще один дипломант цьогорічної "Молодості" – стрічка "Равлики" Марини Вроди. Режисерка здобула Золоту пальмову гілку в Каннах за свою попередню короткометражну роботу ("Крос"). Журі національного конкурсу "Молодості" нагородило "Равликів" дипломом "За творчу сміливість у дослідженні реальності". Стрічка продовжує розпочату "Кросом" трилогію і оповідає про юнаків, які опинилися у ситуації, що змушує замислитись – у тому числі, і про зміну себе. У Мюнхені покажуть ці та інші короткометражні фільми – найкраще зі знятого в Україні за минулий рік. Добірку фільмів представить режисер Нікон Романченко, лауреат Національного конкурсу "Молодості".

У складі української делегації:

Євген Нищук, Міністр культури України;
Пилип Іллєнко, голова Державного агентства України з питань кіно;
Андрій Халпахчі, генеральний директор МКФ "Молодість";
Ігор Янковський, засновник Всеукраїнського фонду "Ініціатива заради майбутнього";
учасники знімальних груп представлених фільмів і організатори заходу.
 

Sushchenko 5 грудня 2014


Avatar
Ім'я:
8 травня 2024

популярні новини


Найприбутковіші фільми 2023 року Найприбутковіші фільми 2023 року

«Брати Супер Маріо в кіно» заробили більше, ніж «Барбі».

7 травня 2024 172
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 486
Тизер-трейлер фільму «Муфаса: Король лев» Тизер-трейлер фільму «Муфаса: Король лев»

Disney презентує приквел до однієї з найвідоміших своїх робіт.

30 квітня 2024 441
Комедія про батьківство Комедія про батьківство

Вийшов український трейлер стрічки «Татова донька».

24 квітня 2024 581
Каст фільму «28 років по тому» Каст фільму «28 років по тому»

Джоді Комер, Аарон Тейлор-Джонсон і Рейф Файнс записалися у зомбі-апокаліпсис.

25 квітня 2024 574