Фільм Уявні друзі 2024

"V" означає Вендетта. Таємниці фільму


Нещодавно фільму «V означає Вендетта» виповнилося 9 років з моменту випуску на екрани. На честь цієї події портал kino-teatr.ua згадав факти про фільм, які ви могли не знати.
Наталі Портман одразу погодилася поголити голову. Як потім згадувала актриса, вона вже давно хотіла це зробити.
Енді і Лана Вачовскі - великі шанувальники творчості Алана Мура. Сценарій фільму був написаний у середині 1990-х, ще до того, як режисери почали працювати над фільмом «Матриця».
Маски, які носили солдати біля будівлі Парламенту, - маски для пейнтболу компанії JT.
Спочатку прем'єра фільму планувалася 5 листопада 2005 року, але згодом вона була перенесена. Крім того, довелося змінити слоган картини, написаний у віршованій формі: «Remember, remember the 5th of November».
Фільм присвячений пам'яті оператора, Едріана Біддла, який помер у грудні 2005 року.
Практично в кожному кадрі фільму зашифрований знак V, традиційно трактований як латинська буква «V» або римська цифра «5». У деяких сценах цей символ ретельно замаскований, а місцями досить явно ідентифікується.
Знімальній групі дозволили знімати поблизу Британського Парламенту та Біг Бена тільки з опівночі до 4:30 ранку, і вони могли зупиняти автомобільний рух не більше ніж на чотири хвилини за один раз.
Емблема Британської тоталітарної партії - стародавній геральдичний символ. Даний символ був офіційною емблемою Вільних французьких сил генерала Де Голля в 1940-1944 рр.
В оригінальному графічному романі прізвище диктатора Англії звучало як Сюзен. Прізвище Сатлер, яке використовується у фільмі, отримане комбінацією прізвищ Сюзен і Гітлер.
«Англія понад усе» - весь час повторюють канцлер і його радники. Це є алюзією на Пісню Німців, де є рядок «Німеччина, Німеччина понад усе».
Сцени, дії в яких відбуваються на покинутій лінії метро, ​​були зняті в Алдвічі, невеликій ділянці гілки «Пікаділлі», яка була закрита в 1994 році.
Близько 22 000 кісточок було використано в сцені з доміно. Знадобилося 200 годин для того, аби з них побудувати гігантську літеру «V».
Сцена пародіювання Канцлера - дань пошани «Шоу Бенні Хілла», в якому також використовувалися музика Yakkety Sax і швидке перемотування вперед.
Коли Іві встає з-під столу під час виступу Ві на телебаченні, можна помітити книгу «Хранителі». Даний комікс також написав Алан Мур.
У сцені, де V «диригує оркестром», і у фінальній сцені з динаміків на вулиці лунає фінал урочистої увертюри Петра Ілліча Чайковського «1812».  
Сергей Задко 5 квітня 2015


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні статті


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3158
 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3151
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3092
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 3004