Фільм Уявні друзі 2024

І «Оскар» вручається… Частина 1


 І «Оскар» вручається… Частина 1

Фільми, які побачать світ восени і зможуть претендувати на «Оскар»

Можливо в це важко повірити, але вже менш ніж за 3 тижні світ кіно  знову порине в лихоманку нового оскарівського сезону.
Вже 31 серпня у Венеції відкривається найстаріший кінофестиваль планети, в програмах якого відбудуться прем’єри кількох фільмів, які напевно претендуватимуть на «Оскар». В першу чергу це байопік Джеккі Кеннеді у виконанні Наталі Портман та мелодрама, в якій головні ролі виконали Майкл Фассбендер та Алісія Вікандер, які є парою і в реальному житті.
Слідом за Венецією пройдуть фестивалі в Теллуріді (Колорадо, США) та в Торонто (Канада). І якщо фестиваль в Колорадо відомий тим, що оголошує програми буквально за день до початку, то фестиваль в Торонто вже оголосив програму, в якій також є кілька багатообіцяючих стрічок: наприклад, трилер Олівера Стоуна «Сноуден» та рімейк «Чудової сімки» від автора «Тренувального дня» Антуана Фукуа.
Авторка «Сельми» Ава ДюВерней обіцяє приголомшити світ документального кіно своїм першим документальним фільмом «Тринадцятий» про расову нерівність в США, який відкриє Нью-Йоркський фестиваль. Цей фестиваль примітний тим, що в його програмах відбулися світові прем‘єри таких майбутніх тріумфаторів «Оскара» як «Соціальна мережа» Девіда Фінчера та «Життя Пі» Енга Лі. Резюмуючи, можна стверджувати, що на аматорів кіно очікує дуже і дуже цікава кінематографічна осінь.
ОЧЕВИДНІ КАНДИДАТИ
1.«Довга прогулянка Біллі Лінна у перерві футбольного матчу», Енг Лі. Автор цього фільму взагалі вважається золотим стандартом Американської кіноакадемії і цієї осені він повертається з адаптацією книги Бена Фаунтіна, яку західні критики називають «Пасткою 22»  часів іракської війни.  Окрім вражаючого актосрького складу (Крістен Стіюарт, Він Дізель та Стів Мартін), фільм привертає увагу ще й технічним новаторством: він знятий на швидкості не 24, а цілих 120 кадрів в секунду.
2.«Союзники», Роберт Земекіс. Очевидно, що, обравши в якості часу прем‘єри листопад, студія Paramount робить ставку в оскарівських перегонах саме на стрічку Земекіса. На користь цього фільму говорить і його жанр – романтичний трилер підчас Другої Світової війни,  і виконавці головних ролей – оскарівські фаворити Бред Пітт та Маріон Котійар.
3.«Джекі», Пабло Лараїн. Наталі Портман повертається до оскарівських перегонів через 6 років після її першої перемоги за роль у фільмі «Чорний лебідь» Даррена Аронофськи. Вона зіграла легендарну Джекі Кеннеді у фільмі режисера, одне ім‘я якого є додатковим фактором, який перетворює цю стрічку на абсолютний must-see. Пабло Лараїн – модний чилійський режисер, фільм якого «Ні» 2013-го вже претендував на «Оскара». Ходять чутки, що уривки з фільму, які були показані в травні в Каннах, вразили тих обраних, які змогли їх побачити.
4.«Ла Ла Ленд», Дамьєн Шазелль. Другий фільм режисера «Одержимість» ще свіжий в пам‘яті всіх аматорів кіно. А цього разу Шазелль своїм «Ла Ла Лендом» намагається повернути на екран справжній класичний мюзикл, в чому йому допомагають Райан Гослінг в ролі джазового піаніста та Емма Стоун в ролі акторки. Шанси цього фільму на участь в оскарівських перегонах збільшують чутки про те, що саме він відкриватиме 73-й Венеціанський фестиваль – багато фільмів (в тому числі «Бьордмен» та «Гравітація»), які вже отримували цю честь, потім отримували «Оскар».
5.«Нічні тварини», Том Форд. Свого часу відомий фешн-дизайнер Том Форд вразив скептиків, знявши емоційно багатий та формально довершений дебют «Одинокий мужчина», за роль в якому Колін Ферт номінувався на «Оскар». Через 7 років він повертається з довгоочікуваним другим фільмом «Нічні тварини» за бестселером Остіна Райта і з кращим акторським складом сезону (неймовірний Джейк Джилленхолл, Емі Адамс, Майкл Шеннон, Айла Фішер, Лора Лінні та Армі Хаммер).
Далі буде…
Алексей Першко 16 серпня 2016


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні статті


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3156
 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3151
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3092
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 3004