Фільм Уявні друзі 2024

Кіно в Україні стане дорожче?


 Кіно в Україні стане дорожче?
Кіно в Україні, яке і на даний момент є не надто дешевою розвагою (середня вартість квитка рідко опускається нижче 60 гривень), від 1 січня 2016 року ризикує перетворитися на елітарний спосіб проведення часу. Справа в тому, що уряд має намір відновити НДС на ПДВ на показ національних фільмів та іноземних фільмів, дубльованих, озвучених чи субтитрованих українською мовою на території України. Днями прокатна компанія «Вольга Україна» розповсюдила прес-реліз наступного змісту:
«30 листопада 2015 року у столичному кінотеатрі «Україна» відбулася зустріч представників найбільших компаній – демонстраторів кіно з різних регіонів України. Предмет обговорення - відновлення з 1 січня 2016 року ПДВ на показ національних фільмів та іноземних фільмів, дубльованих, озвучених або субтитрованих українською мовою на території України.
Учасниками зустрічі було відзначено наступне:
1.     Відновлення ПДВ неминуче призведе до зростання цін на квитки у кінотеатрах, що матиме негативні соціальні наслідки, враховуючи, що сьогодні кіно є однією з найдоступніших сфер дозвілля в нашій країні.
2.     Протягом останніх 5-6 років увесь тягар фінансових витрат на дублювання, озвучення та субтитрування іноземних фільмів українською мовою несли учасники вітчизняного ринку кінопрокату, без жодної допомоги з боку держави. Сьогодні, не пропонуючи жодних форм державного стимулювання у цій соціально значущій галузі, натомість, планується скасувати єдину діючу пільгу – звільнення від ПДВ операцій з розповсюдження та демонстрування національних фільмів та іноземних фільмів, дубльованих, озвучених або субтитрованих українською мовою на території України.
Враховуючи все вищезазначене та розуміючи негативні наслідки, до яких неминуче призведе входження в силу цього законопроекту, просимо звернути увагу громадськості на це питання, адже воно стосується всіх та кожного, хто хоче дивитися якісне кіно в кінотеатрах України!»
Кореспонденти порталу kino-teatr.ua найближчим часом спробують з’ясувати наскільки ця іеформація відповідає дійсності, на яких засадах планується втілювати в життя це рішення і чим воно загрожує пересічному українському глядачу.
Алексей Першко 12 грудня 2015


Avatar
Ім'я:
10 травня 2024

популярні статті


 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3141
Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3139
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3083
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 2993