Фільм Уявні друзі 2024

Поведе нас «Молодість»


Поведе нас «Молодість»
27 травня розпочинається 47-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість».
У програмі фестивалю - 176 стрічок, з півсотні з них- у конкурсних програмах, яких буде шість. Одна з найяскравіших кіноподій року триватиме по 3 червня.
Кінофестиваль «Молодість» відбуватиметься за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Міністерства інформаційної політики та Київської міської державної адміністрації.
Урочиста церемонія відкриття фестивалю відбудеться 27 травня о 18:00 на Поштовій площі. Ведучими стануть режисерки й сценаристки Тоня Ноябрьова та Вікторія Трофіменко, а також актори В’ячеслав Довженко та Роман Луцький.
Відкриє фестиваль стрічка «Обличчя/Рило» Малґожати Шумовської. Фільм отримав Гран-прі журі - «Срібного ведмедя» на останньому Берлінському кінофестивалі.
Безкоштовний перегляд фільму «Вівчарі»  у VR
- «Вівчарі» - це чотири документальні історії у 360-градусній віртуальній реальності, які будуть презентовані на цьогорічній «Молодості». Режисер - Ігор Стрембіцький, перший український переможець «Золотої пальмової гілки» Каннського кінофестивалю за найкращий короткометражний фільм «Подорожні» у 2005-му. 
Українська прем`єра фільму «[Не] торкайся» за участі Адіни Пінтіліє та Лори Бенсон
- Фільм-сенсацію цьогорічного Берлінського кінофестивалю — «[Не] торкайся» румунської режисерки Адіни Пінтіліє покажуть на «Молодості». Саме ця стрічка отримала « Золотого ведмедя» і приз за найкращий дебютний повнометражний фільм.
- «Скандинавська панорама» - традиційна програма «Молодості»
«Скандинавську панораму» на 47-ій «Молодості» відкриє фільм «Відпустка» шведської режисерки Ізабелли Екльоф. Стрічка розвіює будь-які стереотипи про жінок-режисерок.
Показ ко-продукційної стрічки України та Німеччини «Остання подорож Леандера»
- Інтерактивний фільм на «Молодості»
Інтерактивний трилер «Нічна зміна» Тобіаса Вебера — це одна історія із незліченними сюжетними лініями та сімома кінцівками, що залежать від вибору глядачів.
- Фільм під живу музику
Перегляд фільму просто неба та й ще під живий музичний супровід. У такому форматі глядачі зможуть насолодитись фільмом «Зелений туман». Режисерами стрічки стали одразу троє: Евен Джонсон, Гейлен Джонсон і Гай Меддін.
Це сучасна адаптація класичного фільму Альфреда Гічкока «Запаморочення». Фільм було представлено на цьогорічному Берлінале. У столиці кінокартину презентує один із режисерів — Гейлен Джонсон.
- Показ найновішого фільму Такесі Кітано
Фільм японського режисера Такесі Кітано — «Свавілля: Остання глава» покажуть у межах кінофестивалю.
Focus Italia на «Молодості»
Уперше програму італійського кіно Focus Italia буде представлено на кінофестивалі. Одразу сім кінострічок покажуть українському глядачеві.
- «Ptakh_Jung» безкоштовно зіграє на «Молодості»
Безкоштовними вечірками на Трухановому острові, де розміщена одна з шести кінолокацій, порадує відвідувачів цьогорічний кінофестиваль. У межах Molodist Midnight Cinema Club у клубі «Южный берег Киева» відбудеться виступ музичного проекту «Ptakh_Jung» — кінокомпозиторів Антона Дегтярьова і Володимира Бабушкіна. Дует поєднує сучасну класику з електронікою, пост-роком, гранджем і нойзом. Кожна композиція — це історія з потужною драматургією та симфонічною глибиною. На відкритті музиканти виступлять із візуальною артисткою VJ Reinish, яка створила окремі відеоісторії під кожен трек дуету.
Алексей Першко 27 травня 2018


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні статті


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3157
 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3151
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3092
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 3004