Фільм Таро 2024

Вакарчук: "Всі наши проекти зараз за благодійні"


Вакарчук:

Виступ "Океану Ельзи" 21-го червня 2014-го року на НСК "Олимпійський" зібрав понад 75 шанувальників творчості гурту и став рекордним за відвідуваністю в історії України.

26-го лютого в прокат виходить кінотеатральна версія шоу, яку першими змогли побачити журналісти. Пресс-показ відвідали Святослав Вакарчук, Денис Дудко, Мілош Єліч та Денис Глінін, які поспілкувалися з представниками ЗМІ.

"Цього разу ми вирішили не робити гучних світських подій - не час до цього. Презентація для преси - це скромно і правильно", - підкреслив Вакарчук.

"Спочатку це мав бути фільм, перемішаний з концертом, але креативний розум Сергія Созановскього придумав зробити з цього два різні продукти. Особисто я вважаю, що це правильно. Я бачив черновий монтаж документального фільму і розумію, що він зовсім не про музику, а про інші речі: про емоції, про життя, про те, що нас оточує. Наскільки я розумію, він вийде восени".



"Що стосується концерту, то я хотів би подякувати всім, хто робив його. Це й велика команда українських режисерів і операторів, і також британські оператори. Зокрема Енді Хорнер, який колись робив нам кліп "Обійми", а тепер приїхав, щоб працювати над цим проектом, та наш старий друг і партнер Віталій Телезін, який зводив звук. Це було дуже непросто, тому що багато речей, які ви почули, звучать краще, ніж насправді. Все треба було вилизувати. Ніхто нічого не переспівував і не перегравав, але не будемо робити вигляд, що ми просто включили живий запис - це була довга робота".

"Не знаю, як все звучало в IMAX - ми дивилися фільм в маленькому кінотеатрі. Я вперше побачив концерт "Океана Ельзи", і мені сподобалося. Тільки трохи голова в кінці боліла - дуже голосно було. Видно, ми більше звикли стояти на сцені, а не під нею".

"Питають завжди, чи будуть покази цього концерту мати благодійне спрямування. Я хочу раз і назавжди сказати: якщо ви бачете в цей час якісь проекти - мої чи групи "Океан Ельзи" - то всі вони за замовчуванням благодійні. Кажу це наперед, щоб більше не відповідати на подібні питання. Ми вже домовились про співпрацю з Львівським військовим госпіталем і будемо передавати туди частину коштів від зборів. Після Львову і Запоріжжя підемо в наступний регіон України, попереду ще багато планів. Зараз ми їдемо в Америку, в Сан-Франциско, і будем співпрацювати з місцевими благодійними організаціями".

Loading the player ...

"Вчора я повідомив в Твіттері, що ми написали нову пісню. Це правда. Все вийшло спонтанно, вона емоційна, не стільки про події, які відбуваються, а про їхні причини. Це пісня-запитання до нас з вами. Зараз вона в процесі зведення, шукаємо команду, яка зніме достойне відео. Якщо все буде добре, то десь за місяць ви побачите готову роботу".

"Ми впливали на звук у фільмі, бо ми в цьому розбираємось. На монтаж - фактично ні. Відверто скажу: мені здалось, що було мало світла на публиці, але ми спочатку взагалі не збиралися робити з концерту щось подібне".

"Еталони моїх концертів? Я бачив не так много виступів. Є концерт Queen на Wembley, всі його знають - він дуже сильний з точку зору емоцій, все дуже якісно знято, але музично в них були сильніші шоу. Коли в нас веселий настрій і ми збираємося в готельному номері, то все зводиться до перегляду концертних записів Led Zeppelin".

Loading the player ...

"Чому ми вибрали для фільму саме цей концерт? Він сподобався нам, в першу чергу, звуком. Був дуже класний концерт з симфонічним оркестром в Палаці України, але виявилося, що там був розстроєний рояль, і з цим нічого не можна було зробити. Неможливо було зробити повноцінний виступ. Багато концертів показували по телевізору, але телебачення не таке вибагливе. Але коли ти приходиш в кінотеатр, то все повинно бути майже ідеально. Трекліст? Ми вибрали ті пісні, які вийшли накраще по звуку".

"В цьому концерті ви бачите дві групи. Я дуже радий, що в моєму житті є зараз ця, але також я сумую за іншою".

"Гімн України? Ми не виконували його на сцені, могли, звичайно вставити, але я скажу відверто. Можливо, це було б правильно і патріотично, але скрізь вставляти гімн, бо це тренд? Я б не хотів. Це дуже обережна гра. Ми не хотіли, щоб це виглядало штучно".

ЮШ 24 лютого 2015


Avatar
Ім'я:
18 травня 2024

популярні статті


Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny) Короткометражний сонячний зайчик (фестивальSunnyBunny)

Короткометражний сонячний зайчик (фестиваль "Sunny Bunny")

21 квітня 2024 3564
 Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів Фестиваль Sunny Bunny. Сонячний зайчик складних часів

Фестиваль Sunny Bunny у Києві. Сонячний зайчик у складні часи

20 квітня 2024 3384
Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny) Перехід в просторі і часі (фестиваль Sunny Bunny)

(стрічка Crossing, фестиваль Sunny Bunny)

22 квітня 2024 3321
Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny) Відблиски сонячного зайчика (фестиваль Sunny Bunny)

фестиваль Sunny Bunny

25 квітня 2024 3253