Фільм Уявні друзі 2024

Браму відчинено


Новини: Браму відчинено
У Києві відбулася національна прем’єра фільму «Брама»
З 26-го липня містичний трилер Володимира Тихого у широкому українському кінопрокаті. Стрічку показують у 96-ох кінотеатрах 41-го міста.
Фільм у традиціях українського магічного реалізму створений компанією «Директорія Кіно» за підтримки Держкіно України.
Картину представили автор п’єси і співавтор сценарію фільму Павло Ар’є, режисер фільму і співавтор сценарію Володимир Тихий, виконавиця головної ролі Ірма Вітовська, виконавиця ролі Славки – Віталіна Біблів, продюсери фільму Ігор Савиченко, Марко Супрун і Володимир Філіппов, а також запрошені на захід Міністр культури Євген Нищук та Голова Держкіно Пилип Іллєнко.
Міністр культури Євген Нищук подякував творцям картини за професійну роботу і зазначив: «Можливо, цей фільм мав би з’явитися значно раніше, ще на початку незалежності України. Але так сталося, що Павло Ар’є написав цю роботу переосмислено через покоління. Зараз історія Чорнобиля подається у міфічний спосіб, як велика легенда, і я впевнений, що ця стрічка матиме величезний успіх і в Україні, і закордоном».
Під час представлення фільму Голова Держкіно Пилип Іллєнко зауважив: «Сьогоднішній день важливий ще й тому, що це не просто прем’єра фільму «Брама», – цією стрічкою відкривається прем’єрний сезон українських фільмів другої половини 2018-го року. Ми пишаємося тим, що підтримали цю картину, яка, на мою думку, є однією із найкращих стрічок, створених за новітньої хвилі українського кіно».
Офіційним дистрибутором картини є «Кінокомпанія ММД». Генеральний директор компанії Роман Мартиненко розповів: «Наша компанія приділяє особливу увагу дистрибуції українських проектів. Ми використовуємо весь свій досвід, щоб фільми були показані якомога більшій глядацькій аудиторії. Фільм «Брама» знятий у рідкісному жанрі для українського кіно – це містичний трилер, у якому також унікально поєднані містика та гумор. Нам дуже приємно працювати з продюсерами цього проекту, також хочемо висловити особливу подяку Міністерству культури України та Державному агентству України з питань кіно за підтримку».
Нагадуємо, що фільм Володимира Тихого «Брама» став екранним втіленням найуспішнішої української п’єси останнього десятиріччя «На початку і наприкінці часів» Павла Ар’є.
Це розповідь про родину, яка мешкає в Чорнобильській зоні відчуження, неподалік від сумнозвісного Четвертого реактора. Головує в ній баба Пріся, яка «товаришує з русалками, під’їдає галюциногенні гриби і якось у війну зарізала дванадцятьох есесівців». З нею живуть онук Вовчик і дочка Слава. Неочікувано їхнє розмірене життя закінчується – баба Пріся отримує містичне попередження про катастрофу, що станеться найближчим часом.
Алексей Першко 27 липня 2018


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 141
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 140
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 626
Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат

Глядачі вирішили піти подивитися на пристрасну гру Зендеї.

29 квітня 2024 659
Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 294