Фільм Таро 2024

Чілдрен Кінофествідбудеться увосьме


Новини: Чілдрен Кінофествідбудеться увосьме

І представляє постер, оголошує фільм ретроспективи та журі Конкурсу дитячих фільмів
Імідж восьмого Чілдрен Кінофесту натхненний ретрофільмом «Лисенятко Вук». Переможців конкурсу дитячих фільмів традиційно визначають відомі українські кінематографісти.
8-й Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» представляє офіційний постер. Натхненням для його створення стало лисенятко Вук – головний герой однойменного пригодницького анімаційного фільму. Угорська стрічка, знята за мотивами дитячих оповідань Іштвана Фекете, побачила світ у 1981-му, а цього року відзначає своє 40-річчя. На цьогорічному постері символу Чілдрен Кінофесту, Совеню Чарлі, ніби дитячою рукою домальовані лисячі вушка, вуса й хвіст. «Лисенятко Вук» продемонструють глядачам фестивалю на ретроспективному показі.
У межах Чілдрен Кінофесту вже вп’яте відбудеться Конкурс дитячих фільмів. До складу журі увійшли режисер-постановник фантастичного анімаційного фільму «Віктор_Робот» Анатолій Лавренішин, режисер драми «Додому» Наріман Алієв та письменниця, режисерка документального хіта «Земля блакитна, ніби апельсин» Ірина Цілик.
Прийом робіт на участь у конкурсі триває до 4 травня 2021 року. Двадцять фільмів-фіналістів покажуть у містах-учасниках фестивалю в межах 8-го Чілдрен Кінофесту. Переможці конкурсу будуть відзначені призами від 4 до 15 тисяч гривень. Ознайомитися з умовами участі можна на сайті Чілдрен Кінофесту.
8-й Чілдрен Кінофест відбудеться з 28 травня до 6 червня 2021 року в понад 20 містах України.
До конкурсної програми фестивалю увійдуть фільми для аудиторії віком від 4 років, відібрані командою Чілдрен Кінофесту на найбільших європейських кінооглядах для дітей та підлітків. Повну програму фестивалю буде оголошено наприкінці квітня.
Місія фестивалю – розвивати в Україні традицію спільних сімейних походів у кіно, залучати дітей до перегляду і створення кінофільмів. Усі покази – безкоштовні за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю. Щороку Чілдрен Кінофест співпрацює з благодійними організаціями – на покази запрошуються діти із вразливих соціальних груп: постраждалі від конфлікту на сході України, діти з інвалідністю, сироти тощо.

Алексей Першко 26 лютого 2021


Avatar
Ім'я:
15 травня 2024

популярні новини


Тизер-трейлер «Мегаполіса» Тизер-трейлер «Мегаполіса»

Фільм-мрія великого режисера Френсіса Форда Копполи.

15 травня 2024 138
Бокс-офіс США. Мавпи перемогли Бокс-офіс США. Мавпи перемогли

«Королівство планети мавп» з легкістю очолило прокат.

13 травня 2024 336
Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха» Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха»

Кожен заслуговує на щасливий кінець.

23 квітня 2024 1054
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 870
Спецподія від Київського тижня критики відбудеться в Амстердамі Спецподія від Київського тижня критики відбудеться в Амстердамі

Кіно про українські 90-ті та концерт до 100-річчя Сергія Параджанова.

11 травня 2024 294