Фільм Уявні друзі 2024

ГІРСЬКА ЖІНКА ЇДЕ В ГОЛЛІВУД!


Новини: ГІРСЬКА ЖІНКА ЇДЕ В ГОЛЛІВУД!
Завдяки Джоді Фостер
Джоді Фостер, відома голлівудська актриса та режисер, двократний лауреат "Оскара", зніме та зіграє головну роль в американському рімейку фільму "Гірська жінка на війні" Бенедикта Ерлінґссона.
Фільм, що висунуто від Ісландії на "Оскар" цього року, знято у ко-продукції з Францією та Україною, за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Українську сторону в ко-продукції представляє компанія Solar Media Entertainment, продюсер Сергій Лавренюк.
Світова прем'єра фільму відбулася на Каннському кінофестивалі у програмі "Тиждень критики", де картину відзначили авторською нагородою PRIX SACD за найкращу музику, "Золотою залізницею", призом від асоціації Cinécole та глядацькою нагородою Тижня критики. В Україні фільм відкрив Одеський кінофестиваль, після чого був показаний у прокаті.
Серед останніх нагород фільм отримав найпрестижнішу кінопремію Nordic Council Film Prize 2018 та LUX Prize від Європейського парламенту. Відома ісландська акторка Халлдора Гейхадсдоттір номінована на Європейську кінопремію за виконання головної жіночої ролі у фільмі. Церемонія нагородження відбудеться у Севільї, Іспанія, 15 грудня.
В центрі сюжету – Халла, незалежна жінка, диригентка хору, та еко-активістка, яка бореться з корпораціями алюмінієвої промисловості, що забруднюють навколишнє середовище. Історія її боротьби набуває нового відтінку, коли стає відомо, що її заявку на усиновлення нарешті схвалено, та на неї чекає маленька дівчинка в Україні.
Сергій Лавренюк прокоментував новину: "Я дуже радий що це відбулося, а особливо тому, що Україна також буде причетна до рімейку."
Американський рімейк "Гірської жінки на війні" буде п’ятою режисерською роботою Джоді Фостер. Режисер планує перенести місце дій з Ісландії на американський Захід.
Фостер розповіла, що оригінальний фільм вразив її до глибини душі. "Я дуже рада, що втілю на екрані американське бачення цієї актуальної, прекрасної та надихаючої історії. Халла - воїн за планету, сильна жінка, яка ризикує всім, щоб робити правильні речі. Але не без серйозних невдач на цьому шляху».
Алексей Першко 12 грудня 2018


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 136
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 626
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 139
Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 294
Фінальний трейлер «Уявних друзів» Фінальний трейлер «Уявних друзів»

Раян Рейнольдс у яскравій сімейній комедії!

12 квітня 2024 919