Фільм Ґарфілд у кіно 2024

Ларса фон Трієра пустять у Канни


Новини: Ларса фон Трієра пустять у Канни

Каннський фестиваль пройде з 15 по 26 травня 2013 року.


Після вигнання в 2011 році з Каннського фестивалю режисера Ларса фон Трієра за «нацистський» жарт на прес-конференції, дирекція кінофоруму вирішила зняти з нього статус «нон грата».

Як заявив художній керівник фестивалю Тьєррі Фремо, фон Трієра не оголошували персоною «нон грата» назавжди, а лише на 2011 рік, коли відбувся скандал.

Але цього року постановник не буде презентувати свою роботу, тому що не встиг її дозняти. «Якщо він одного разу принесе нам новий фільм для показу на фестивалі, ми, звичайно, обговоримо цю пропозицію», - сказав Фремо.

Раніше повідомлялося, що прем'єра «Німфоманки» може пройти в Каннах, але потім з'ясувалося, що фон Трієр не встиг закінчити картину в термін.

Для тих, хто вже забув суть скандалу, можна не ритися в різних джерела. Яблуко розбрату Ларс фон Трієр кинув у 2011 році на прес-конференції, присвяченій показу його фільму «Меланхолія». На ній, зокрема, режисер заявив, що не має нічого проти євреїв, але відчуває себе певною мірою нацистом і «трохи симпатизує Гітлеру». Пізніше постановник вибачився за свої слова, пояснивши, що це був жарт, але дирекція Каннського фестивалю негайно оголосила режисера персоною «нон грата», заявивши, що категорично засуджує його висловлювання.

У серпні 2011 року влада французького міста Грасса звинуватили фон Трієра в «виправданні нацистських злочинів», і на режисера було заведено справу. Фон Трієр був допитаний данською поліцією в ході розслідування, проте вже в грудні 2011 року справу закрили.

Нагадаємо, що 66-й за рахунком Каннський фестиваль пройде з 15 по 26 травня 2013 року. Його відкриє фільм База Лурмана «Великий Гетсбі». Фільмом-закриттям стане трилер Жерома Салля «Зулус» за участю Орландо Блума і Фореста Уїтакера. 

Sushchenko 22 квітня 2013


Avatar
Ім'я:
20 травня 2024

популярні новини


Бокс-офіс США. «Уявні друзі» перші Бокс-офіс США. «Уявні друзі» перші

Фільм з Раян Рейнольдсом продемонстрував непоганий результат.

20 травня 2024 58
Трейлер дилогії «Горизонт: Американська сага» Трейлер дилогії «Горизонт: Американська сага»

Масштабний історичний епік від оскароносного режисера Кевіна Костнера.

18 травня 2024 234
Фінальний трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого» Фінальний трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого»

Ще більше відбірного екшну та гострого гумору від Вілла Сміта і Мартіна Лоуренса.

17 травня 2024 292
11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму 11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму

Найбільший дитячий кінофестиваль України знову пройде в кінотеатрах 10 міст, а також онлайн.

16 травня 2024 367
Бокс-офіс США. Мавпи перемогли Бокс-офіс США. Мавпи перемогли

«Королівство планети мавп» з легкістю очолило прокат.

13 травня 2024 530