Фільм Уявні друзі 2024

«Молодість» порадує сьогодні трьома стрічками


Новини: «Молодість» порадує сьогодні трьома стрічками

З 17:20 до 21:15 сьогодні є відмінний привід відвідати МКФ «Молодість».

24 жовтня на глядачів «Молодості» чекає фільм «Красуня і чудовисько» Жана Кокто, що продовжить ретроспективну програму «Вік», презентація збірки німецького відеоарту та експериментального кіно, а також російська спеціальна подія нинішньої «Молодості» - фільм «Зимова подорож».
 

О 17:20 в залі «Кіноман» кінотеатру «Жовтень» ретроспектива «Століття», що вшановує пам’ять семи видатних ювілярів, яким цього року виповнилося би 100, продовжиться присвятою славетному Жану Маре. Чи не найвідоміший французький фільм усіх часів «Красуня й чудовисько» (1946) Жана Кокто, в якому зіграв актор, поставлено за класичною казкою про Красуню, яка рятує життя свого батька обіцянкою жити в зачарованому замку Чудовиська. Магічна операторська робота Анрі Алекана та фантастична режисура Кокто сповнюють цей шедевр вермеєрівським сяйом візуальної поезії. 

О 19:30 в залі «Сінематека» кінотеатру «Київ» буде презентовано програму німецького відеоарту та експериментального кіно. Химерні інтимні твори, засновані на психіатричних діагнозах, розладах зору, снах - добірка із 8 фільмів, що ставлять під сумнів глядацькі звички й намагаються їх зламати, є результатом експерименту Німецької Асоціації короткометражного кіно. Режисерка Яра Шпет особисто представить свій фільм «Спогади збагачено» - нелінійний наратив на двох екранах, яка досліджує родинну історію в Мюнхені та Салоніках. 

О 21:15 в Червоній залі кінотеатру «Київ» відбудеться презентація стрічки "Зимова подорож" ("Зимний путь") – режисерського дебюту сімейної пари Сєрґєя Тарамаєва та Любові Львової. Фільм розказує про драматичні події в житті молодого обдарованного співака, студента вокального відділу, який готується до музичного конкурсу, де збирається виконати пісенний цикл Шуберта «Зимова подорож». Проте, доля зводить його зі злочинцем та маргіналом, з яким у нього зав’язуються стосунки. Дія фільму розгортається в зимовій Москві за три дні до змагання. Це й будуть останні дні в житті хлопця. «Зимовий шлях» знімали оператор Михайло Крічман і команда, що працювала над фільмами Андрія Звягінцева. Фільм здобув приз Гільдії кінознавців і кінокритиків Росії на кінофестивалі "Вікно в Європу" 2013.

О 21:30 у Синій залі кінотеатру «Київ» – «Анрі» з програми French Connection. Це зустріч двох самотніх сердець. Анрі за 50, він кульгає, не має роботи, п’є. Розетт – особа з особливими потребами (зовсім трохи), вона мріє про кохання, сексуальність, нормальність... Учасник "Двотижневика режисерів" у Каннах.

У рамках програми Sunny Bunny о 21:30 покажуть фільм «Хто боїться Вагіни Вулф?» – історію 40-річної режисерки, яка  пожертвувала особистим життям заради кар’єри в кіно. Наступного дня після святкування ювілею вона розуміє, що не досягла успіху на жодній ниві. Тож вирішує все виправити, знявши жіночу версію п’єси «Хто боїться Вірджинії Вулф?»

Програма «Кіно поза кордонами» представить два фільми. О 21:40 «Хамелеон» – про Нійята, який приїздить на малу батьківщину, щоб продати будинок померлого батька. О 21:30 почнеться показ «Це не я», фільму про 14-річну Еврідіку, яка мешкає в невеликому вірменському містечку.

 

Sushchenko 24 жовтня 2013


Avatar
Ім'я:
7 травня 2024

популярні новини


Найприбутковіші фільми 2023 року Найприбутковіші фільми 2023 року

«Брати Супер Маріо в кіно» заробили більше, ніж «Барбі».

7 травня 2024 129
Бокс-офіс США. Відкриття сезону блокбастерів Бокс-офіс США. Відкриття сезону блокбастерів

«Каскадер» очолив прокат, але показав посередні результати.

6 травня 2024 220
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 469
Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха» Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха»

Кожен заслуговує на щасливий кінець.

23 квітня 2024 696
Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс

Актриса може зіграти в екранізації «Евенджеліни» Роба Лайфелда, творця «Дедпула».

1 травня 2024 468