Active Lady

"Молодість" представила програму німецькомовного кіно


Новини:

45-й МКФ «Молодість» представляє позаконкурсну програму німецькомовного кіно German Wave. До програмної вибірки увійшли такі фільми молодих режисерів з Німеччини, Австрії, Швейцарії та Франції:

У лабіринті мовчання, Німеччина, 2014
Реж. Джуліо Річчіареллі

Історико-драматичний фільм. Події відбуваються у 1958 році після завершення Другої світової війни. Молодий прокурор Йоганн Радманн знаходить факти про злочинну діяльність колишніх співробітників концтабору. Заручившись підтримкою генерального прокурора, він починає розслідування проти команди катів. Стрічка була показана 2014 року в програмі «Сучасне світове кіно» на міжнародному кінофестивалі в Торонто. Фільм був висунитий Німеччиною на премію «Оскар-2016» у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою».

Ті, хто падають, мають крила, Австрія, 2015
Реж. Петер Брюннер

15-річна Каті, що страждає на астму, разом з молодшою сестрою мешкає у своєї бабусі. Але щось непокоїть дівчат та літню жінку. Невідома сила роздирає їх зсередини і намагається здолати їх страхом та згадками, що давно вважалися втраченими. Стрічка отримала Спеціальну нагороду журі на кінофестивалі у Карлових Варах.

Дора, або сексуальні неврози наших батьків, Швейцарія/Німеччина, 2015
Реж. Штіна Веренфельс

Дора, головна героїня другого фільму Штіни Веренфельс, розумово відстала. Але їй хочеться сексу. Не зважаючи на спроби матусі заспокоїти дівчину, бажання Дори не послаблюються. До того ж, здається, вона вже обрала потенційного кавалера. Фільм знятий за п’єсою молодого швейцарського драматурга Лукаса Берфуса, яка у 2008 році з’явилася і на київській сцені у постановці театру «ДАХ». Здобув нагороди на Cineuropa Award та Cinelab Award на Брюсельському кінофестивалі у 2015 році та виступив у чотирьох номінаціях на Швейцарському кінофестивалі у Женеві.

Молодь Німеччини, Франція/Німеччина/Швейцарія, 2015
Реж. Жан-Ґабріель Перйо

Повнометражний дебют француза Жана-Габріеля Перйо. Документальний фільм про організацію «Фракція Червоної Армії», що існувала у ФРН у 1970-1993 роках. В той час як на Карнабі-стріт та Гейт-Ешбері вірили в силу квітів та вільне кохання, молоді радикали на континенті, серед яких Андреас Баадер та Ульріке Майнгоф, серйозно втягнулися в конфлікт між капіталізмом та комунізмом. Фільм повністю створений на основі існуючих відео- та аудіоархівів. Стрічка зачіпає питання актуальності радикального руху свого часу та його резонанс для сучасного суспільства.

Джек, Австрія, 2015
Реж. Елізабет Шаранґ

Другий фільм режисерки, авторки та продюсерки, Елізабет Шаранґ. Після 15-річного ув’язнення за вбивство, Джек Унтервеґер повертається у суспільство і починає нове життя. Він стає знаним письменником, залицяльником, а віденська спільнота вітає його успішну реабілітацію. Але у місті починають відбуватися події, що наштовхують на сумніви щодо докорінної зміни головного героя. Європейська прем’єра відбулася на 68-му кінофестивалі у Локарно, а міжнародна – на кінофестивалі у Торонто у 2015 році.

Сергей Задко 11 жовтня 2015


Avatar
Ім'я:
5 травня 2024

популярні новини


Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 266
Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс

Актриса може зіграти в екранізації «Евенджеліни» Роба Лайфелда, творця «Дедпула».

1 травня 2024 359
Тизер-трейлер фільму «Муфаса: Король лев» Тизер-трейлер фільму «Муфаса: Король лев»

Disney презентує приквел до однієї з найвідоміших своїх робіт.

30 квітня 2024 342
Каст фільму «28 років по тому» Каст фільму «28 років по тому»

Джоді Комер, Аарон Тейлор-Джонсон і Рейф Файнс записалися у зомбі-апокаліпсис.

25 квітня 2024 469
Тизер-трейлер фільму «Джокер: Божевілля на двох» Тизер-трейлер фільму «Джокер: Божевілля на двох»

Похмурий мюзикл з Хоакіном Феніксом і Леді Ґаґою.

10 квітня 2024 1038