Фільм Таро 2024

Одеський кінофестиваль: відкриття (День 0)


В Одесі втретє розстелені килимові доріжки - ОМКФ набирає обертів уже з першого дня і навіть до свого офіційного відкриття.
Більшість киян люто обурюються, застрягаючи на своїх автомобілях або в автобусах в довгих заторах через перекриті з різних причин (хоча ми всі знаємо, що причина, як правило, тільки одна) доріг. Дивним чином Одесу ця проблема мало стосується - перекриття частини однієї центральної вулиці кардинально не заважає одеським водіям пересуватися по місту. Більш того, одесити гордо, не ния і не нарікаючи, кажуть: «У нашому місті кінофестиваль».
Містифікована п'ятниця тринадцятого для ОМКФ пройшла цілком успішно - в цей день ще до відкриття кінофестивалю фільм «Реальність», початківець кіноогляду, був представлений його знімальною групою. Цікаво, що Одеський міжнародний кінофестиваль завжди вибирає успішні фільми-відкриття. Варто тільки згадати минулорічного «Артиста», який в останній момент замінив «Північ у Парижі». В результаті, обидва фільми були відзначені Американською кіноакадемією.
А вже ввечері в одеському Оперному театрі традиційно зібралися вітчизняні та всесвітні зірки, благодушно посміхаючись пресі і одеситам, випадково побачившим дійство на своїх вулицях. Червоною доріжкою в цьому році пройшли: дочка великого актора німого кіно Джеральдін Чаплін, один з найяскравіших одеситів Михайло Жванецький, зірка «Безславних виродків» Олександр Фленнінг, культовий британський режисер Пітер Грінуей, муза Федеріко Фелліні Клаудія Кардинале, кумир глядачів інтелектуальних і кулінарних шоу Борис Бурда, голлівудська зірка Майкл Медсен і багато інших.
Ведучими церемонії відкриття Одеського міжнародного кінофестивалю цього року стали Олексій Суханов та Нонна Гришаєва, яка під кінець урочистої події навіть заспівала залу під ритмічні оплески публіки. В рамках церемонії актрисі Клаудії Кардинале був вручений почесний приз кінофестивалю як одній з найбільш великих європейських актрис. Щоправда, приз зі сцени Кардинале не змогла забрати сама - аж надто важким він виявився.
З кожним роком фестиваль разростається все більше і більше. Передбачається, що Третій Одеський міжнародний кінофестиваль відвідає більше ста тисяч глядачів:
- Перший ОМКФ відвідало близько сорока тисяч глядачів, на другому ми вже зустрічали аудиторію розміром в сімдесят тисяч глядачів, а в цьому році очікуємо більше ста тисяч гостей, - розповіла президент фестивалю Вікторія Тігіпко. - Крім того, ми не забуваємо, що фестиваль проходить в Україну й цього року українське кіно отримало окрему конкурсну програму, яку ми відбирали з 90 фільмів! Уявляєте, 90 українських фільмів було заявлено на конкурс!
Музичним антрактом події стала фолкова британська група Oi ​​Va Voi, під запальні ритми якоїнаймпульсивніші глядачі пританцьовували на своїх місцях.
Дивно, що на перегляд фільму-відкриття, який показували тут же, в Оперному театрі, залишилося не так вже й багато людей - залишилися справжні кіномани, яким було по-справжньому цікаво, за що італійська «Реальність» взяла Гран-прі в Каннах.
Попереду вісім фестивальних днів, які подарують глядачам незабутні прем'єри, зустрічі з яскравими зірками кінематографа, майстер-класи від кращих світових фахівців кіно, веселі і разом з тим затишні вечірки і тільки позитивні емоції.


Третій Одеський міжнародний кінофестиваль відкрито!

Катя Зиновьева 14 липня 2012


Avatar
Ім'я:
19 травня 2024
Гость
Гость 16 липня 2012 12:39
0
Тигипко сильно растолстела! ужас.
так хотелось поехать на фестиваль а тепер приходится только читать о нем((((((
.

популярні новини


Трейлер дилогії «Горизонт: Американська сага» Трейлер дилогії «Горизонт: Американська сага»

Масштабний історичний епік від оскароносного режисера Кевіна Костнера.

18 травня 2024 169
Список номінантів на «Золоту Дзиґу» Список номінантів на «Золоту Дзиґу»

Члени Української кіноакадемії визначили претендентів на Восьму Національну кінопремію.

18 травня 2024 190
11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму 11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму

Найбільший дитячий кінофестиваль України знову пройде в кінотеатрах 10 міст, а також онлайн.

16 травня 2024 321
Фінальний трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого» Фінальний трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого»

Ще більше відбірного екшну та гострого гумору від Вілла Сміта і Мартіна Лоуренса.

17 травня 2024 247
Тизер-трейлер «Мегаполіса» Тизер-трейлер «Мегаполіса»

Фільм-мрія великого режисера Френсіса Форда Копполи.

15 травня 2024 322