Фільм Уявні друзі 2024

Сьогодні стартує Венеціанський кінофестиваль


Новини: Сьогодні стартує Венеціанський кінофестиваль

Фільмом-відкриттям стане стрічка Альфонсо Куарона «Гравітація».

Ось і дійшла черга до 70-го Венеціанського міжнародного кінофестивалю, який стартує вже сьогодні в Італії.

Журі очолить класик італійського кінематографа Бернардо Бертолуччі. Володар двох «Оскарів» і почесного «Золотого лева» займе крісло голови вже вдруге - у 1983 році він очолював журі 40-го за рахунком фестивалю, де переміг фільм Жана-Люка Годара «Ім'я Кармен».

Відкривати огляд буде фантастична стрічка Альфонсо Куарона «Гравітація». Дія картини відбувається у відкритому космосі, де після аварії на станції без зв'язку перебувають двоє астронавтів, герої Сандри Буллок і Джорджа Клуні.

Для Клуні це буде третя світова прем'єра на кінофестивалі: попередні дві стрічки «Доброї ночі та удачі» і «Березневі іди» стартували в Італії на Венеціанському фестивалі. Обидві картини, до речі, були зрежисовані самим Клуні.

Цього року вперше, окрім «Золотого лева» за кращий фільм, вручатиметься «Спеціальний Гран-прі журі». У конкурсну програму увійде 20 картин, а не 23, як було раніше. До участі в конкурсі допускаються картини, які раніше не брали участь в інших фестивалях, які ніколи не показували публіці. Фільми відбирає директор фестивалю з комісією, представленою експертами мистецтва та кіно. Склад журі складається з семи - дев'яти осіб. Фільми-учасники фестивалю невідомі до моменту їх офіційного оголошення.

У паралельну програму фестивалю "Горизонти" (Orizzonti), що представляє собою спектр нових тенденцій світового кінематографа, увійшла 31 стрічка. Серед них - "Пало-Альто" (Palo Alto) про неофіційну столицю Силіконової долини від Джії Копполи, британська стрічка "Натюрморт" (Still Life) режисера Уберто Пазоліні, картина "Молодший брат" (Bauyr) казахського режисера Серика Апримова, драма Medeas режисера Андреа Палаоро та інші роботи.

На фестивалі існує традиція - оголошувати фільм-сюрприз основного конкурсу за кілька днів до відкриття самого огляду.

Нагадаємо, що в 2012-му головою журі був американський кінематографіст Майкл МаннСпівучасник»). Гран-прі було вручено корейському режисерові Кім Кі Дуку за фільм «П'єта», а нагороди за кращу режисуру і кращу чоловічу роль дісталися психологічній драмі Пола Томаса Андерсона «Майстер», де знялися Філіп Сеймур Хоффман і Хоакін Фенікс

Sushchenko 28 серпня 2013


Avatar
Ім'я:
7 травня 2024

популярні новини


Найприбутковіші фільми 2023 року Найприбутковіші фільми 2023 року

«Брати Супер Маріо в кіно» заробили більше, ніж «Барбі».

7 травня 2024 124
Бокс-офіс США. Відкриття сезону блокбастерів Бокс-офіс США. Відкриття сезону блокбастерів

«Каскадер» очолив прокат, але показав посередні результати.

6 травня 2024 219
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 467
Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха» Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха»

Кожен заслуговує на щасливий кінець.

23 квітня 2024 695
Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс

Актриса може зіграти в екранізації «Евенджеліни» Роба Лайфелда, творця «Дедпула».

1 травня 2024 466