Active Lady

«Современное кино Сербии» едет в Киев


Новини: «Современное кино Сербии» едет в Киев


На заході будуть представлені п'ять стрічок, які представляють образ Сербії.

З 21 по 25 грудня в культурному центрі «Кінотеатр« Київ »» пройде фестиваль «Сучасного кіно Сербії». Захід відкривається вже в сьомий раз. У програмі представлені п'ять картин, які демонструються мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами.

Можна сходити на такі фільми:

«Жінка зі зламаним носом» («Тhe woman with the broken nose»), 2010 рік, Сербія/Німеччина

Романтична мелодрама
Режисер: Срджан Колєвич
У ролях: Небойша Глоговац, Аніца Добра, Бранка Катіч, Ясна Заліца, Нада Шаргін, Нікола Ракочевич, Вук Костич, Любомір Бандович.

Сюжет: Дівчина з дитиною і недавно зламаним носом залишає немовля у таксі, а сама кидається з мосту. Ця подія несподівано з'єднує три долі. Водій таксі Гаврило не знає, що тепер робити з немовлям, якого залишила в салоні його машини пасажирка. Шкільна вчителька Аніка вперто відхиляє увагу одного з її учнів. Фармацевт Біляна раптом усвідомлює, що збирається вийти заміж зовсім не за ту людину… Кожен з цих людей стикається з неможливою любов'ю. З раною в минулому, як з'ясовується, вони так і не змогли впоратися. На цьому мосту, де стара частина міста з'єднується з новим Белградом, починається їхній шлях до емоційного одужання.

Отримав нагороди в таких МКФ, як Zurich Film Festival (кращий фільм) і Festróia IFF, Portugal (кращий актор - Небойша Глоговац).

 

«Путівник по белграду зі співом та плачем», («Рractical guide to belgrade, with singing and crying»), 2011 рік, Сербія

Драма, мелодрама

Режисер: Боян Вулєтіч
У ролях:
 Жюлі Гайє, Марко Янкєтич, Аніта Манчич, Жан-Марк Барр, Нада Шаргін, Бакі Даврак, Хрістіна Попович, Лєон Лючєв.

 

Сюжет: Белград прагне стати діловою столицею Європи. Але ніякий бізнес, економічні форуми, ділові зустрічі не зможуть змінити статус міста, в якому народжуються шалені почуття. Люди зустрічаються в сучасному Белграді і намагаються вирішувати проблеми через кохання або секс, або як кохання і секс. Чотири романтичні історії  про чотирьох людей: відому французьку співачку, німецького турка, хорватського полісмена та американського кухаря. Всі вони різні і кохають по-різному. Але, приїхавши до Белграду, кожен знаходить для себе любовну пригоду - хто романтичну, а хто і небезпечну.

Фільм брав участь в Karlovy Vary IFF - East of the West (учасник офіційної програми).

 

«MENAGERIE», («ZVERINJAK», «Звіринець»), 2012 рік, Сербія

Драма

Режисер: Марко Новаковіч
У ролях:
 Нікола Рістановскі, Міодраг Крстович, Танасіє Узунович, Младен Совільї, Маріана Пьятович, Бранка Селич, Іван Джорджевич, Александр Джуріца, Нада Шаргін

Сюжет: Стрейєн заради бізнесу намагається віддати свою дочку заміж. Але дівчина ще дуже молода. Вона не хоче підкорюватись волі батька, хоча між нею та Йованом існує симпатія. У відчаї Срна тікає з дому і випадково потрапляє в мисливську пастку… Петар після семи років в’язниці за вбивство старшого сина Стрейєна, повертається додому. Він живе надією відшукати свою зниклу дружину. Його повернення змінює життя всіх героїв історії.

Фільм брав участь в Cinema City IFF (учасник Програми National Class).

«Білі леви», («Тhe white lions»), 2011 рік, Сербія

Комедія

Режисер: Лазар Рістовскі
У ролях:
 Лазар Рістовскі, Гордан Кічич, Хрістіна Попович, Вук Костич, Зоріца Йовановіч, Міра Баняц, Нікола Сімич, Мілан Томич

Сюжет: Режисеру, що не має роботи, доводиться знімати весілля та похорони. Він збирає гроші, щоб одружитися. Бела, його кохана, – оперна співачка, яка заробляє на життя співаючи для приватних осіб. Діле, робітник заводу, де не виплачується зарплатня, починає співати реп… Але один товариш вирішив, що з них вистачить такого життя і треба все виправити. Разом вони організовують гру, яка допоможе розбагатіти…

МКФ в Албанії - Спеціальний приз Міжнародної асоціації критиків FIPRESCI.

«Тілва рош», («Тilva rosh»), 2010 рік, Сербія

Драма

Режисер: Нікола Лежаіч

У ролях: Марко Тодорович, Стефан Джорджевич, Дуня Ковачевич

 

Сюжет: Тода і Стефан, два кращих друга-скейтбордиста, проводять літні канікули у сербському занепадаючому містечку Бор. Закінчивши школу, один з друзів збирається вступати в Белградський університет, другий вважає цю затію марною тратою часу. Разом вони розважаються, знімаючи екстремальне відео в стилі «Диваків» («Jackass») і проводячи вечори в компанії Дуні, яка повернулася з Франції на канікули. Приятелі вступають в суперництво за увагу дівчини, не помічаючи, що ця боротьба ставить їх дружбу під загрозу…

Фільм брав участь в Sarajevo IFF (кращий фільм, кращий актор-Марко Тодорович), Locarno IFF - Film in Competition (учасник офіціалів програми), Transilvania IFF - FIPRESCI Prize 2 in 1 IFF (гран-прі за кращий сценарій).

Sushchenko 11 грудня 2012


Avatar
Ім'я:
5 травня 2024

популярні новини


Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 266
Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс

Актриса може зіграти в екранізації «Евенджеліни» Роба Лайфелда, творця «Дедпула».

1 травня 2024 360
Тизер-трейлер фільму «Муфаса: Король лев» Тизер-трейлер фільму «Муфаса: Король лев»

Disney презентує приквел до однієї з найвідоміших своїх робіт.

30 квітня 2024 342
Каст фільму «28 років по тому» Каст фільму «28 років по тому»

Джоді Комер, Аарон Тейлор-Джонсон і Рейф Файнс записалися у зомбі-апокаліпсис.

25 квітня 2024 469
Тизер-трейлер фільму «Джокер: Божевілля на двох» Тизер-трейлер фільму «Джокер: Божевілля на двох»

Похмурий мюзикл з Хоакіном Феніксом і Леді Ґаґою.

10 квітня 2024 1038