Фільм Уявні друзі 2024

Творці «Сімпсонів» закодували серіал


Новини: Творці «Сімпсонів» закодували серіал

Перша повноцінна серія «Сімпсонів» вийшла екран 17 грудня 1989 року.

Ніхто і не сумнівався, що найдовший мультсеріал в історії американського телебачення «Сімпсони» таїть у собі багато секретів. Адже його авторами є не просто творчі люди, але ще й професійні математики. Завдяки цьому айбільш уважні і віддані глядачі змогли розглянути безліч зашифрованих «приколів», які перегукуються з відомими математичним завданням і явищами.

Як повідомляють ЗМІ, "розшифровці загадок мультсеріалу присвячена книга британського наукового журналіста Саймона Сінгха "Сімпсони і їх математичні секрети", напередодні виходу якої автор опублікував деякі її ідеї в статті в газеті Guardian".

Неозброєним недосвідченим оком складно розгледіти завуальовані загадки. Адже математичні відсилання в "Сімпсонах" розраховані на уважного і посидючого глядача, готового декілька разів переглянути улюблені епізоди.

Більшість математичних жартів у серіалі пов'язана з Лізою Сімпсон, другокласницею з непомірним для її віку інтелектом. Серед безлічі талантів Лізи - видатні здібності до математики. У серії "ГрошоБАРТ" Ліза береться за роль тренера бейсбольної команди Спрінгфілда. Її управління гравцями грунтується на статистичних методах, і під час першого матчу Ліза сидить на лавці запасних і розраховує маневри команди, обклавшись книгами з математики, фізики та бейсболу.

На корінцях книг можна побачити різні незрозумілі формули, проте одна з них - зовсім не випадковий набір символів, а знаменита тотожність Ейлера ei? + 1 = 0. Вона пов'язує п'ять фундаментальних математичних елементів: 0, 1, основа натурального логарифма число e, уявну одиницю i та число Пі.

Якщо звернутися до освіти творців шоу, то, наприклад, продюсер і сценарист Ел Джин отримав ступінь бакалавра математики в Гарварді, а фахівець з теорії алгоритмів Джефф Вестбрук заради роботи сценаристом залишив посаду старшого наукового співробітника в Єльському університеті.

Нагадаємо, що «Сімпсони» складаються з 24 сезонів. Першу міні-серію «Good night» показали в «Шоу Трейсі Ульман» 19 квітня 1987 року. Демонстрація повноцінних серій мультсеріалу розпочалася 17 грудня 1989 на каналі FOX. Випускається «Gracie Films» для кінокомпанії «20th Century Fox». Мультсеріал в даний час відомий телеглядачам більш ніж 100 країн.

Це насичене сатирою (у тому числі соціальною) шоу висміює багато кліше і стереотипів, зокрема - стиль життя «середньостатистичного американця», особливості світових культур в цілому, знаменитостей і навіть самого телебачення і телеканалу «Fox»; не соромиться зачіпати такі слизькі питання, як політика і релігія: зокрема, піднімалися теми одностатевих шлюбів, боротьби дарвіністів і війни в Іраку.

У 2007 році вийшов повнометражний мультфільм «Сімпсони в кіно» з героями серіалу. Фільм знятий режисером Девідом Сільверману. А в число сценаристів входить 11 авторів.

При бюджеті $75 мільйонів, світові збори картини склали $527 мільйонів.

Sushchenko 24 вересня 2013


Avatar
Ім'я:
10 травня 2024

популярні новини


Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 247
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 6
Авантюрна подорож Америкою Авантюрна подорож Америкою

Вийшов український трейлер фільму «Дивотріп».

11 квітня 2024 774
Дубляж сімейної пригоди «Уявні друзі»! Дубляж сімейної пригоди «Уявні друзі»!

Даша Квіткова і Назар Задніпровський подарували свої голоси героям фільму.

8 травня 2024 173
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 598