Фільм Уявні друзі 2024

"Цитадель" Міхалкова не пускають на "Оскар"


Новини:

Голова російського оскарівського комітету режисер Володимир Меньшов категорично проти того, щоб Росію цього року на "Оскарі" представляв фільм Микити Мiхалкова "Цитадель", обраний в результаті таємного голосування російського комітету з висунення на одну з найпрестижніших кінонагород у світі.
 - Він сам представив свій фільм на комісію, що було не дуже коректно. Рік був урожайний - "Олена" Звягінцева, "Шапіто-шоу" Лобана, "Жила-була одна баба" Смирнова, є кілька фільмів, які цього року могли претендувати, - сказав Меньшов в ефірі радіостанції "Ехо Москви".
На його погляд, фільм, який провалився в прокаті і зібрав "зубодробильну критику", - не може представляти Росію на такій престижній премії.
 - Тепер я питаю, що ще треба зробити, щоб автор якщо не визнав своєї поразки, то знизив гординю. Може посидіти, подумати і обрати інший шлях, - зазначив режисер.
У російський оскарівський комітет входять 10 осіб, серед них Володимир Меньшов, Микита Мiхалков, Володимир Наумов, Гліб Панфілов, Кирило Разлогов, Карен Шахназаров, Микола Лебедєв та інші.
У "Цитаделі" легендарний комдив Сергій Котов, якого грає сам Мiхалков, повертається в той самий будинок в селищі ХЛАМ (селище художників, літераторів, акторів, музикантів), де він на початку самої першої картини щасливо жив з дружиною Марусею, донькою Надею і іншими членами великої родини, і бореться за відновлення власної честі. "Цитадель" була скептично сприйнята критикою і провалилася в прокаті, зібравши за два перші вікенди 1,3 мільйона доларів.
Найперші "Стомлені сонцем", що вийшли в 1994 році, удостоїлися каннського гран-прі і "Оскара" за кращий іноземний фільм. Першу частину продовження, "Передстояння", теж показували в Канні, проте успіху фільм не мав ні на фестивалі, ні на батьківщині в прокаті. Сам режисер впевнений, що це кіно - новий погляд на Велику Вітчизняну війну, який незвичайний, дратує, але приховує під собою величезний пласт майбутнього нашого кінематографа.

Катя Зиновьева 20 вересня 2011


Avatar
Ім'я:
7 травня 2024

популярні новини


Найприбутковіші фільми 2023 року Найприбутковіші фільми 2023 року

«Брати Супер Маріо в кіно» заробили більше, ніж «Барбі».

7 травня 2024 112
Бокс-офіс США. Відкриття сезону блокбастерів Бокс-офіс США. Відкриття сезону блокбастерів

«Каскадер» очолив прокат, але показав посередні результати.

6 травня 2024 212
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 461
Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха» Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха»

Кожен заслуговує на щасливий кінець.

23 квітня 2024 689
Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс

Актриса може зіграти в екранізації «Евенджеліни» Роба Лайфелда, творця «Дедпула».

1 травня 2024 462