место для рекламы

Українські фільми покажуть у Каннах


Новини: Українські фільми покажуть у Каннах

Вперше в Українському павільйоні покажуть три дитячі фільму.


У день відкриття Каннського фестивалю, в Village International розпочинає свою роботу Український національний павільйон.

Шостий рік поспіль українська делегація представить міжнародним кінопрофесіоналам і дистриб'юторам готові проекти, а також ті, які знаходяться на початковій стадії розробки.

Проекти на початковій стадії виробництва налічують близько 20 робіт. Зокрема, буде представлена ​​повнометражна робота «Степне» власниці Золотої пальмової гілки, українськоъ режисерки Марини Краси.

Вперше за всі роки роботи українського павільйону в Каннах буде представлено три дитячі фільми: «Іван Сила» Віктора Андрієнка, «Микита Кожум'яка і вогняна квітка» та «Чарівні історії: еліксир доброти» Лілії Солдатенко.

Жанрову палітру проектів доповнює документалістика: у павільйоні буде представлена ​​нова повнометражна стрічка Дмитра Сухолиткого-Собчука «Червона Маланка», а також альманах «Поза Євро».

У цьому році в одній з основних секцій фестивалю Short Film Corner, будуть продемонстровані 12 короткометражних українських фільмів: «Закон Мерфі» Ольги Карплюк, «Дорога» Максима Ксенда, «Постскриптум» Анастасії Храмової, «Уроки української» Руслана Батицького, «У ванній» Ігоря Морозова, «Жовта квітка для месьє Бурійона» Лариси Артюгіної, «Структура кави» Олега Бобало-Яремчука, «Портрет» Анастасії Старової, «18» Романа Бровка, "Німфа" Олега Борщевського, «Пробудження» Миколи Литвина, «Повернення (множина)» Олександра Ратия.

На Каннському кінофестивалі відбудеться ринковий показ фільму «Легка як пір'їнка» режисера Андрія Рожена.

Вже традиційно в Каннах будуть представлені найбільші українські кінофоруми: Одеський МКФ і МКФ «Молодість», який цього року відзначає 25-річчя своєї присутності на Каннському кінофестивалі.

Нагадаємо, що Каннський кінофестиваль цього року пройде з 15 по 26 травня. На фестивалі присутній і кореспондент кінопорталу kino-teatr.ua, який будет вести щоденник заходу онлайн. З його матеріалами можна ознайомитися тут.

Sushchenko 15 травня 2013


Avatar
Ім'я:
2 травня 2024

популярні новини


Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс Марґо Роббі знайшла для себе новий комікс

Актриса може зіграти в екранізації «Евенджеліни» Роба Лайфелда, творця «Дедпула».

1 травня 2024 137
Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха» Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха»

Кожен заслуговує на щасливий кінець.

23 квітня 2024 491
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 320
Тизер-трейлер фільму «Муфаса: Король лев» Тизер-трейлер фільму «Муфаса: Король лев»

Disney презентує приквел до однієї з найвідоміших своїх робіт.

30 квітня 2024 212
Український трейлер стрічки «Химера» Український трейлер стрічки «Химера»

Пригодницька романтична комедія від номінантки на «Оскар» Аліче Рорвахер.

1 травня 2024 114