Фільм Таро 2024

У Києві презентували кіноальманах "Закохані у Київ"


Новини: У Києві презентували кіноальманах

9 лютого в український прокат виходить стрічка “Закохані у Київ”, що продовжує традиції кіноальманахів “Париж, я люблю тебе” і “Нью-Йорк, я люблю тебе”.
Про це під час конференції повідомив виконавчий продюсер “Закоханих у Київ” Володимир Хорунжий. За його словами, фільм одночасно виходить в український і російський прокати.
- Ми витратили 2 роки на виробництво цієї стрічки, а на рівні ідеї вона жила навіть два з половиною роки. Вже давно назрівала необхідність зняти щось у Києві і про Київ – це чудове місто обділяли увагою багато років, але тепер кіноальманах “Закохані у Київ” зуміє чудово показати столицю і розказати про неї, - каже Хорунжий. – Починаючи знімати “Закоханих”, ми зіткнулись з проблемою відсутності будь-якої інфраструктури кінематографу в Україні, тому у нас була можливість творити на пустому місці без жодної державної підтримки.
Також продюсер розповів, що стрічка вже встигла побувати на чималій кількості престижних МКФ у США, Азії і Європі, серед котрих фестивалі у Каннах, Монте-Карло, Кореї та інші. Українські глядачі мали можливість побачити кіноальманах на Другому Одеському міжнародному кінофестивалі влітку 2011 року.
- Я пророкую Києву велике кінематографічне майбутнє – коли нарешті західні режисери і продюсери почнуть знімати тут, вони побачать у місті надзвичайний потенціал, - стверджує Володимир Хорунжий. – Створюючи “Закоханих” я переслідував два мотиви – відбити свої вкладення у цей фільм і дати нове кінематографічне життя Києву. Недарма я повернувся саме сюди через 25 років перебування за кордоном, а за ці роки я встиг пожити у Будапешті, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі і Маямі.
Фільм «Закохані у Київ» складається з 8 самостійних кіноновел від молодих українських режисерів: Тараса Ткаченко, Іллі Власова, Дениса Гамзінова, Ольги Гібелинди, Валерія Бебко, Олега Борщевського, Артема Семакіна. Головні ролі у фільмі виконали Ада Роговцева, Віталій Лінецький, Георгій Хостікоєв, Артем Семакін, Ілля Ісаєв, Олександр Яценко, Олена Фесуненко, Микола Олійник. Крім того, стрічка стала акторським дебютом для українських співаків Івана Дорна та Дар’ї Астафьєвої.

Катя Зиновьева 8 лютого 2012


Avatar
Ім'я:
19 травня 2024

популярні новини


Трейлер дилогії «Горизонт: Американська сага» Трейлер дилогії «Горизонт: Американська сага»

Масштабний історичний епік від оскароносного режисера Кевіна Костнера.

18 травня 2024 105
Список номінантів на «Золоту Дзиґу» Список номінантів на «Золоту Дзиґу»

Члени Української кіноакадемії визначили претендентів на Восьму Національну кінопремію.

18 травня 2024 162
Тизер-трейлер «Мегаполіса» Тизер-трейлер «Мегаполіса»

Фільм-мрія великого режисера Френсіса Форда Копполи.

15 травня 2024 297
11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму 11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму

Найбільший дитячий кінофестиваль України знову пройде в кінотеатрах 10 міст, а також онлайн.

16 травня 2024 292
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 751