Фільм Уявні друзі 2024

Звук «Вулкану»


Новини:  Звук «Вулкану»
Фільм Романа Бондарчука отримав нагороду 25-го МКФ «Лістапад»
Створений за підтримки Держкіно фільм «Вулкан» режисера Романа Бондарчука отримав приз за найкраще звукове/музичне рішення на міжнародному кінофестивалі «Лістапад» у Мінську. Ця нагорода стала для фільму п'ятою.
Музичний лейтмотив фільму — народна пісня «Пливе човен». За її переосмислення взявся композитор Антон Байбаков, а за переспів — Софія Байбакова. 
Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав творців картини і зазначив: «Кінофестиваль «Лістапад» є найстатуснішою кіноподією у Білорусі, до участі в якій відбирають, як правило, ті стрічки, що вже отримали високі оцінки на інших кінофестивалях. «Вулкан» — саме така картина, і ми пишаємося тим, що Держкіно долучилося до її створення». 
«Ідея закласти у тканину фільму пісню  «Пливе човен» — продиктована фатумом і чудовим жіночим хором з Качкарівки, я просто використав цей подарунок долі,— розповів композитор. — Набагато складніше для мене було знайти відповідну музику для ексцентричного номера артиста оригінального жанру Баліцького, щоб було, як у житті. Гадаю, цей приз наш спільний і він означає, що зібралася виняткова команда!».
Звукорежисером фільму є Борис Петер, який майстерно створив мереживо зі звуків степових комах, криків нічних птахів і глибоких пульсацій гвинта баржі, що пропливає Каховським водосховищем. Фонограма з перших кадрів занурює глядача у середовище, в якому містичне існує поруч із реальним. Далекі звуки в кадрі часто чути ближче, ніж вони є. А такі звичні об’єкти, як двигуни човнів, можуть не видавати звуків взагалі. Цей зсув реальності у сполученні з багатством фактури фонових і синхронних шумів, виділяє фонограму Вулкана з-поміж інших.
Над створенням звуку також працювали: Андрій Рогачов (монтаж фонограми та фонових шумів), Марія Нестеренко (звукорежисер перезапису), Віктор Щеглов (фолі-артист), Едуард Земляний (фолі- рекордист), Микола Стрілецький (звукорежисер на майданчику), Олександр Вакулюк та Ілля Петриченко (бум-оператори), Валерій Хілобок (звукові ефекти).
Алексей Першко 12 листопада 2018


Avatar
Ім'я:
10 травня 2024

популярні новини


Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 125
Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 110
Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 284
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 633
Найприбутковіші фільми 2023 року Найприбутковіші фільми 2023 року

«Брати Супер Маріо в кіно» заробили більше, ніж «Барбі».

7 травня 2024 319